上一頁下一頁
發新話題

沉船記

收藏  |  訂閱
802  76.2k

引用:
原帖由 chargeurs 於 2008-5-27 09:10 AM 發表
小心到時你回頭, 老婆也不要你
100% agree.

引用:
原帖由 bon1234jour 於 2008-7-4 08:42 PM 發表

我既情況就唔係好相同,如我想識正常女仔都唔難,我去NC都係想去逢場作興,同埋冇感情瓜割,但今次遇到個好有 Feel 既就真係人算不如天算.:smile_39:
完全明白亦感同身受. 一個結咗婚又唔想離婚嘅人,上NC都係為減壓,而又唔駛負責,舖舖清,(跟同事或其他人就要做絕緣體).兼且會一直以為: "我會鍾意條club 女?開玩笑!"  直至有一天...., 唏,天意弄人....

.嘩............你真係玩大咗喎...........但感情一付出..就成日會做傻事....我差d都奶嘢!!!

引用:
原帖由 bon1234jour 於 2008-7-5 08:23 AM 發表

我都明沉船皆因行街起,在NC大家既定位都比較清楚.多謝提點:smile_13:
之前有人給我意見,都覺幾有道理,就係如果你想同佢行街街,先問自己會為她而同老婆離婚嗎? 如不會,請你做好風險管理!

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-7-7 05:04 PM 發表

完全明白亦感同身受. 一個結咗婚又唔想離婚嘅人,上NC都係為減壓,而又唔駛負責,舖舖清,(跟同事或其他人就要做絕緣體).兼且會一直以為: "我會鍾意條club 女?開玩笑!"  直至有一天...., 唏,天意弄人... ...
師兄一句"絕緣體"真係非常應.我都幾受女仔歡迎,但我平時嘻嘻哈哈冇問題,但係就擺明車馬係絕緣體.但點知係NC遇到個有Feel既.....唉:smile_45:

引用:
原帖由 sang5004 於 2008-7-7 05:06 PM 發表
.嘩............你真係玩大咗喎...........但感情一付出..就成日會做傻事....我差d都奶嘢!!!
我都知呀,宜家正想辨法收科.:smile_42:

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-7-7 05:11 PM 發表

之前有人給我意見,都覺幾有道理,就係如果你想同佢行街街,先問自己會為她而同老婆離婚嗎? 如不會,請你做好風險管理!
請問師兄所講既係邊一類既風險管理呢?

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-7-7 04:41 PM 發表

出咗幾次街都未touch到呢個subject? 為了對得住自己對得住別人,我上NC從不脫戒指,亦多數在第一日己明示我有老婆仔女.

還有很多囡囡都係為錢,大家不妨扮孤寒,初初幾次不俾貼士,所有服務公價算數.咁做係 ...
師兄,我從來都冇戴戒指既習慣,出街幾次都係佢講多過我講,所以真係冇提到個話題,我並沒有存心欺騙任何人.我人見唔少,但係佢唔似係貪錢,加上我最後–次見佢時(朋友身份食飯)佢己知我未來二,三個月都唔會有空見佢,但我話送返的野此佢時,佢又話唔雖要.如果係貪錢就點都羅返D先,點知我有冇回頭.

引用:
原帖由 bon1234jour 於 2008-7-7 09:55 PM 發表

師兄,我從來都冇戴戒指既習慣,出街幾次都係佢講多過我講,所以真係冇提到個話題,我並沒有存心欺騙任何人.我人見唔少,但係佢唔似係貪錢,加上我最後–次見佢時(朋友身份食飯)佢己知我未來二,三個月都唔會有空見佢,但 ...
佢好似幾純真喎! 唔起你底咁傻?  我嘅意見係下次見面就要自首,唔好傷害弱小心靈. 佢知道後還繼續鍾意你就一件事, 起碼無take advantage of her innocence.

引用:
原帖由 bon1234jour 於 2008-7-7 09:36 PM 發表

請問師兄所講既係邊一類既風險管理呢?
例如去邊D mall 行街, 邊度食飯睇戲, 什麼地方才可拖手, 俾人撞到點講 ........

思考完, 你會發覺有D囡你會喺club坐, 但唔會同佢行街!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆