上一頁下一頁
發新話題

我的一段兩年前的QQ戀情~1-5集完~11月25日再加再遇篇...

收藏  |  訂閱
295  38.7k

入精華.................

我覺得你朋友"亞強"先係真正既朋友
人地玩女先,你於人地QQ偷左人地條女再媾人地,點計都係你既錯
做人要承擔後果

首先要推一推.跟住比啲個人意見.既然你因呢件事已經無左個鍾意嘅人,點解仲要失去一個對你幾好嘅朋友?孤勿論亞強俾錢可能係好心做壞事,或者佢有佢自己嘅觀點與角度.但點睇亞強都係對你幾好,佢知道你鍾意小倩,而同小倩题出分手,都係想成全你.君子不奪人所好,而你奪人所好,人地仲以德報怨,佢真係當你係好朋友先咁做.你既然可以包容小倩嘅過去,你唔會係心空挾窄之人,點解唔可以去了解,體會同原諒亞強.同埋我覺得只要你肯踏出第一步,亞強一定仲當你係好朋友,可能佢一直以來唔搵你係怕令你尷尬.好嘅朋友同鍾意嘅人都一样,都係可以一生一世,唔好隨便放棄佢地!我打繁体打得好Q慢,打呢段野用左個幾鍾,仲要查倉頡書,原因都係你俾心機寫,我用心機回,同埋希望你明白好朋友要珍惜.

見到你而呢句
"其實我到而家我都仲係好想見返佢"
我有壓力,我有壓力要再回一回.

1. 你有無搵過晶晶同阿霞?你有冇揾過佢地嘅雞頭或者媽咪?擺抵一百俾佢地以前嘅媽咪/雞頭,俾佢知如果佢幫你搵到小倩,晶晶或阿霞,你會俾多五舊佢,有錢洗得鬼推磨.同埋啲女女有時係會同同鄉一齊落來,小倩金盆洗手遮,唔代表佢啲姊妹同鄉都咁生性,有好多返鄉下一年半栽錢用完又來過,如果你知小倩係邊到鄉下不防打探下.

2. 好多來過南方大城市啲人都唔會再習慣鄉下生活,就算佢想重新開始,都很大可能離唔開湖南長沙,廣洲同深圳,呢幾到都係俾佢比較熟悉,對佢發展濳力比較大嘅城市.

3. 既然佢識玩QQ,咁佢一定仲會繼續玩,可能用其他名嘅遮,一於起個名叫小南搵小倩嘅名,魚滃撒網,橫掃長沙,廣州同深圳三地.撞下手神.

4. 而家中國大陸都好興Blog,佢地叫"博客",可以把你嘅故仔擺上去,只要感動到人,好快就會傳開,希望小倩會睇到,聽講新浪Blog最有人氣.

5. 可能亞強真是有方法揾到佢.

不過其實你同小倩相處兩個幾月,時間唔係好長,如果你摆得低,就當係一段美好嘅回憶,始終搵返佢好有難度,而且你地未真正相處過,有點野睇得太仔細難免有瑕疵.

人地已經話要從良,米post相,會害死人.

Anyway, wish you luck,唔好好係巴士阿叔咁,你同佢講極,佢都係話未解決,未解決.

引用:
原帖由 小風兒 於 2006-9-9 02:13 PM 發表
(五)結局篇... 本是鴛鴦卻別離,細雨沖走友與情

0係小肥羊食完野,我地一行6人上左去布吉間NEWAY了,因為我都有去過幾次,所以都知道D格局,一上到去就話要間細房(細房都好很大了..)

入到去,男既唱歌,女既跳 ...
感人:')
有巧合,有愛,有恨,有歌

引用:
原帖由 natnod 於 2006-9-23 09:17 PM 發表
見到你而呢句
"其實我到而家我都仲係好想見返佢"
我有壓力,我有壓力要再回一回.

1. 你有無搵過晶晶同阿霞?你有冇揾過佢地嘅雞頭或者媽咪?擺抵一百俾佢地以前嘅媽咪/雞頭,俾佢知 ...
都兩年啦 ~ 當係回憶算了 ~ 有時人生路上總係要有D感人故事都好既 ~
小倩...可能依家人地結左婚呢 ~ 有時D野話唔埋既 ~ 我當日同佢分別之後我都已經連續幾個月街都唔出日日上網睇下佢有無上線 ~ 可惜都係無 ~ 而個QQ我都已經無用了 ~ 號碼都唔記得左 ....

阿霞同晶晶嘛...我果時都未去過沙咀,邊會搵到佢地 ~ 阿強呢...我前幾日有搵下佢 ~ 但佢電話取消左 ~ 可能係改左 ~ 我聽我D朋友講佢同條女分左手之後好似搬左返大陸住了 ~ 0係大陸做野 ~ 佢大我幾年伽 =.=

依家0係沙咀都有好多囡囡都叫小倩 ~ 點搵? 更何況依家單0係深圳既紅燈區都有甘多 ~ 所以唔搵了 ~

多謝你甘多位師兄既真誠回覆 ~

亦都多謝版主加左我分 ~ 感激

引用:
原帖由 小風兒 於 2006-9-25 12:39 AM 發表

都兩年啦 ~ 當係回憶算了 ~ 有時人生路上總係要有D感人故事都好既 ~
小倩...可能依家人地結左婚呢 ~ 有時D野話唔埋既 ~ 我當日同佢分別之後我都已經連續幾個月街都唔出日日上網睇下佢有無上線 ~ 可惜都係無 ...
只係你同佢響時間,人物都夾錯左,如果唔係你地都好幸福:')

回復 #1 小風兒 的帖子

相逢何必曾相識:')

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆