上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 34

收藏  |  訂閱
3.0k  74.6k

引用:
原帖由 ccfv0954314 於 2011-6-23 07:07 PM 發表 查看引用來源
矛喎...講真...我一直都係一個人搵...一個人洗...我老母成日都叫我比錢佢...佢自己有買...以我所知係銀行股...銀行股不嬲冇咩肉食...呢個道理傻西都知...D人買佢係因為風險低...但相對黎講都冇肉食...:smile_o08:我自 ...
態度正確~現今既百萬富翁多數都係炒樓同炒股票致富既~不過要衡量自己能承擔的風險~你知吾知股票要跌起上黎真係好恐怖~隨時輸身家架~你阿媽就係知道風險大~所以佢盡量買啲相對穩陣既銀行股~除左可以做到資本增值外~又有三/四厘股息收~吾錯架~:smile_38: :smile_35:

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2011-6-23 07:14 PM 發表 查看引用來源

態度正確~現今既百萬富翁多數都係炒樓同炒股票致富既~不過要衡量自己能承擔的風險~你知吾知股票要跌起上黎真係好恐怖~隨時輸身家架~你阿媽就係知道風險大~所以佢盡量買啲相對穩陣既銀行股~除左可以 ...
咁就算我買都唔會買左好大風險既...睇返自己可以輸到幾多...果條係底線囉...唔會輸到自己開飯先成問題:smile_o14:

引用:
原帖由 ccfv0954314 於 2011-6-23 07:30 PM 發表 查看引用來源
咁就算我買都唔會買左好大風險既...睇返自己可以輸到幾多...果條係底線囉...唔會輸到自己開飯先成問題:smile_o14:
你貢後生~~驚條粉輸唔起咩:smile_45:

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2011-6-23 07:14 PM 發表 查看引用來源

態度正確~現今既百萬富翁多數都係炒樓同炒股票致富既~不過要衡量自己能承擔的風險~你知吾知股票要跌起上黎真係好恐怖~隨時輸身家架~你阿媽就係知道風險大~所以佢盡量買啲相對穩陣既銀行股~除左可以 ...
問題係何來百萬呢:smile_41:

引用:
原帖由 Dupplo 於 2011-6-23 06:42 PM 發表 查看引用來源
係咁先,早 d 返去覺豬!

明天繼續!
睇屎你~~12 點前又貢起身啦:smile_30:

引用:
原帖由 青島超爽 於 2011-6-23 07:52 PM 發表 查看引用來源

你貢後生~~驚條粉輸唔起咩:smile_45:
唔通輸到飯都冇得開走去老破呀?:smile_o08:

引用:
原帖由 ccfv0954314 於 2011-6-23 08:02 PM 發表 查看引用來源
唔通輸到飯都冇得開走去老破呀?:smile_o08:
:smile_13:  又未洗貢鹽重~~

引用:
原帖由 青島超爽 於 2011-6-23 08:24 PM 發表 查看引用來源

:smile_13:  又未洗貢鹽重~~
衣家先草緊錢...草得黎都又老幾年啦:smile_o03:

引用:
原帖由 ccfv0954314 於 2011-6-23 07:30 PM 發表 查看引用來源
股市係大鱷搵食既地方~有好多野我地散戶係吾知既~到知道時已經變成大戶既點心~所以我地揀股方面要好小心~做足基本分析~買龍頭股~要量力而為~用注碼控制風險~隨機應變~不要太主觀~要懂止蝕同止賺~咁樣做或者有機會係市場上分一小杯羹~要記住係股票市場~永遠係聰明人賺自以為聰明人既錢~:smile_34:

引用:
原帖由 青島超爽 於 2011-6-23 07:53 PM 發表 查看引用來源

問題係何來百萬呢:smile_41:
當然先要有第一桶金啦~:smile_38:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆