上一頁下一頁
發新話題

老吹

收藏  |  訂閱
512  14.1k

引用:
原帖由 失常少女 於 2013-6-6 11:24 AM 發表 查看引用來源
我做part time,自由工作…搵得唔多,自然搵長工…
明白, 有無話做開邊行??

回覆 201# NekkiXhide 的帖子

我前一份工係做開飲食…
我轉邊行都想,我只係唔想做返飲食…因為飲食行業越黎越難挨唔同以前。

引用:
原帖由 失常少女 於 2013-6-6 11:37 AM 發表 查看引用來源
我前一份工係做開飲食…
我轉邊行都想,我只係唔想做返飲食…因為飲食行業越黎越難挨唔同以前。
:034:咁想轉咩... 有冇學d新野~~

引用:
原帖由 失常少女 於 2013-6-6 11:37 AM 發表 查看引用來源
我前一份工係做開飲食…
我未做過飲食, 但好似從來都無好做過
轉邊行都想?? 有無咩取向 or 喜好??

回覆 204# NekkiXhide 的帖子

我學過日文,
基本語言都可以,
中意音樂,art…
美容工作有興趣。
私下會有接客按摩.
e家都做緊一份pt,係教小朋友畫畫,整勞作仔…呢份工周圍去…我唔睇好呢份

引用:
原帖由 失常少女 於 2013-6-6 11:47 AM 發表 查看引用來源
我學過日文,
基本語言都可以,
中意音樂,art…
美容工作有興趣。
私下會有接客按摩.
e家都做緊一份pt,係教小朋友畫畫,整勞作仔…呢份工周圍去…我唔睇好呢份
點解唔睇好既?? 做唔長? 唔穩定??

回覆 203# 不要問我是誰 的帖子

樣樣學得一半…
最叻日文…去到研究…爭在下個月公開日文試睇下去唔去到N2級…公開考試係認可既,我既課程比既證書係無嘜用。

引用:
原帖由 失常少女 於 2013-6-6 11:49 AM 發表 查看引用來源
樣樣學得一半…
最叻日文…去到研究…爭在下個月公開日文試睇下去唔去到N2級…公開考試係認可既,我既課程比既證書係無嘜用。
:092:咁唔多掂.. 點都要有d精麻

回覆 206# NekkiXhide 的帖子

工時長,人手嚴重不足…要考太多牌,令到又要埋位工作又要管好間shop,人手安排,情緒輔導,office文書處理…

引用:
原帖由 失常少女 於 2013-6-6 11:47 AM 發表 查看引用來源
我學過日文,
基本語言都可以,
中意音樂,art…
美容工作有興趣。
私下會有接客按摩.
:092:妳e份導師工作.. 我剛出來做野.. 都有類似.. 不過我係教電腦

@@: 其實妳可向下美容諗下.. 如用一二年時時教過美薰治療師牌.. 有十四個試要考的~~

不過都係辛苦錢... 我呀e都有開美容的..

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆