上一頁下一頁
發新話題

沈船沈到無得救:我和她在深圳的故事(Update #183)(中轉站決定:信心動搖)

收藏  |  訂閱
593  46.4k

引用:
原帖由 新金記 於 2010-1-21 06:12 PM 發表 查看引用來源

唔係話想下下頂住你, 我講嘅你唔啱聽可以當無聽過.
1. 你唔係要佢做白班, 要養佢亦根本唔難, 你係要佢明白大家點解要係一齊, 為咩事結婚.
2. 點解要比錢? 要努力一齊就要比幾皮野佢? 咩道理? 你諗 ...
樓主應該俾人頂,女既為過車始生活唔使做而一齍,點解要俾錢,歡場既觀念,用左條女既時間就要俾錢,努力一齍只係借口,去4川根本就荒謬,樓主唔好去.仲有唔好以為有錢佬包女就冇煩惱,如果條女對自己冇feel,呢頭收自己既家用,果頭拎去貼自己鍾意既男子,個女既唔使做,多時間好容易好賭,總之同包女有錢或冇錢都好多問題,不過新金兄都唔好太動氣,當局者迷,樓主呢一刻迷失左,好難放手,總有日會放手,希望樓主到時唔好欠財務公司一身債

引用:
原帖由 golftin 於 2010-1-21 05:48 PM 發表 查看引用來源

你們的問題老是圍繞著返不返夜埸工作,這樣是一些沒完沒了的問題。你有能力,就照顧佢一生。沒有的話,就放生她吧。
如她直的想跟隨你,你做乞丐她都會在你左右。

golftin既講法一針見血,條女真係想跟個男既,個男既做乞丐都會在個男既左右,而唔會去做雞

引用:
原帖由 wwkin216 於 2010-1-20 08:55 PM 發表 查看引用來源
佢唔會變臉…佢會叫我俾佢做返夜場…

做夜場咪既係變臉

神又係你,鬼又係你,好多野你唔係一早預咗既咩!講咩過關辛苦,壓力大.....廢話!你呢d叫做自x私,無能力學人包乜x野女呀,沉乜x野船呀!仲係度揾借口去支持自已既做法係啱既!人地千里南下為乜呀!錢呀!大學生.....問你攞3皮野你都咁大反應,3萬呀!唔係30萬呀!粉樣!你係愛佢想佢好既借都要比佢啦!咪好嚟好去囉!愛唔一定要擁有嘛!你係咪男人嚟架!叫雞都要比錢啦!男人可以風流,唔可以下流!你呢種叫下九流呀!大學生:smile_51:

早就已經話人系自私架啦:smile_38: :smile_38:
我唔明白早時你唔想想以後的問題...我唔系咁信系決定一起的時候少少遠見都無
加上你依家想離開0佢,不斷去找借口去說服自己,系呢度同人講無非都系想有人支持一下你,比些少信心你姐,我覺得你好差,好無質素咯,明知道大家系兩個世界的人,明知道自己系接受唔到0佢點解要阻人賺錢搵食,點解大家唔可以傾下由朋友關係開始,由0佢真系改變左之後先開始,你只系響你付出的角度去睇,始終都覺得自己的付出系比0佢愛你的更多,睇黎我覺得你應該要檢討一下自己,因為你傷害左的不是自己而系人地(我明白愛情應該系相方的付出,但系經濟支出往往都系不成比例的)如果愛情同麵包要你選擇一個我相信你會系選擇麵包,(但系你要記住人之所以同野獸有份別,在於人董得情為何物)你可能會比野獸高級少少因為你系卮西小,唔系強小西

我覺得呢幾日自己既想法多了幾種
1,        等佢係深圳真正找到份白班先重新再想過大家一齊將來既可能性
2,        學前面一位師兄禁講盡自己能力俾一筆錢佢,如果係真心想一齊努力既就繼續一齊努力;唔係佢就禁拿著這些錢走便算
3,        去四川半年,因為覺得有價值(令佢唔返夜場)
4,        繼續維持呢段關係,不論佢找到白班與否,我已經同佢講左我可能俾唔到咩將來佢,佢總有一天會走,如果佢繼續無走到係我福氣…

該如何是好?   睇完更加嬲 , 火都起 , 你都是足球愛好者 , 應該更懂得不可能拖泥帶水做任何事 , 你唔要人為乜還給人一些希望 , 當你完全離去時 , 這樣做使人更辛苦更傷痛 , 也拖延人地青春 , 不要再拖泥帶水 , 做個不知所謂香港人 , 相反你真正關懷愛佢 , 想再一起就不要再使她每晚都傷痛 , 時間不等人也會使人想法變更 , 愛變恨......

引用:
原帖由 sdupeyer 於 2010-1-21 01:35 AM 發表 查看引用來源

點解吾得?我萬4蚊個月.老婆全職主婦帶住兩個仔(大仔5歲細仔3歲)
家住公屋都夠洗
sdu兄你既老婆係正經人家,而樓主女朋友唔係

引用:
原帖由 常在床 於 2010-1-21 07:31 PM 發表
神又係你,鬼又係你,好多野你唔係一早預咗既咩!講咩過關辛苦,壓力大.....廢話!你呢d叫做自x私,無能力學人包乜x野女呀,沉乜x野船呀!仲係度揾借口去支持自已既做法係啱既!人地千里南下為乜呀!錢呀!大 ...
完全同意 , 係愛佢的話 , 不管一切的 !!!!!

引用:
原帖由 西田美沙 於 2010-1-21 06:52 PM 發表

番轉頭rewind 整件事,

成件事都係條友仔攪出黎!:smile_13:

條女拋個身出黎做搵錢,條友就同條女玩老感,阻住人發達!:smile_22:

好啦俾左條女希望, 到現在玩出火,條數計唔掂,想玩縮沙!:smile_39:

ch ...
唔想回咁多的 , 看完其他c 兄說的 , 忍唔能住 , 相當同意這說法

引用:
原帖由 常在床 於 2010-1-21 07:31 PM 發表 查看引用來源
神又係你,鬼又係你,好多野你唔係一早預咗既咩!講咩過關辛苦,壓力大.....廢話!你呢d叫做自x私,無能力學人包乜x野女呀,沉乜x野船呀!仲係度揾借口去支持自已既做法係啱既!人地千里南下為乜呀!錢呀!大 ...
又係100%正確
樓主要知道,現在你們分手,
她損失的是:一個麻能煩的客人
而你損失是:千千萬萬小姐中的一個

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆