上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
20.6k  1.4m

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-9-5 13:00 發表 查看引用來源

HAHA....... 玩貓應該一早就聽過啦掛,可能飲咖啡係仲早。
貓同咖啡聽得多
但未試過用

引用:
原帖由 licklickson 於 2024-9-5 13:23 發表 查看引用來源
其實咁都唔錯,平淡是福!😊
係呀,我要求真係唔高,賺錢買花帶,每個月,定時出糧俾我,有錢買吓衫,買下護膚品就夠。

引用:
原帖由 CTAN2Y33 於 2024-9-5 13:32 發表 查看引用來源
準時放工緊要D
係呀,我宜家都少咗開OT,心諗開咗OT,又唔會俾返OT錢我嘅。

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2024-9-5 14:21 發表 查看引用來源

係呀,我要求真係唔高,賺錢買花帶,每個月,定時出糧俾我,有錢買吓衫,買下護膚品就夠。
原來賺錢買花戴,咁更加Tim啦!唔駛比自己咁大壓力!

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2024-9-5 14:23 發表 查看引用來源

係呀,我宜家都少咗開OT,心諗開咗OT,又唔會俾返OT錢我嘅。
冇OT 唔撚同佢做
唔通就炒我?🤣

引用:
原帖由 licklickson 於 2024-9-5 14:25 發表 查看引用來源
原來賺錢買花戴,咁更加Tim啦!唔駛比自己咁大壓力!
話雖如此,但都唔可以求其做嘅。哈哈,唔係人工都無得加㗎。

引用:
原帖由 CTAN2Y33 於 2024-9-5 14:26 發表 查看引用來源
冇OT 唔撚同佢做
唔通就炒我?🤣
我以前就算無OT錢都會做,但宜家年紀大啦,唔可以太操勞。所以真係好有需要先會留喺度。

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2024-9-5 14:29 發表 查看引用來源

話雖如此,但都唔可以求其做嘅。哈哈,唔係人工都無得加㗎。
咁梗係,我意思係唔駛咁大壓力啫!😊

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2024-9-5 14:32 發表 查看引用來源

我以前就算無OT錢都會做,但宜家年紀大啦,唔可以太操勞。所以真係好有需要先會留喺度。
同年齡冇關係
係有付出就應該有回報
一次半次 唔緊要
經常就一定冇可能

引用:
原帖由 licklickson 於 2024-9-5 14:34 發表 查看引用來源
咁梗係,我意思係唔駛咁大壓力啫!😊
咁都係嘅,基本上我份工,平時都無咩壓力嘅,只係當有大project 嘅時候,會比較忙。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆