上一頁下一頁
發新話題

台灣佬唔係真係禁闊佬呀?

收藏  |  訂閱
48  3.2k

引用:
原帖由 元顏不瘋 於 2009-2-16 01:03 AM 發表 查看引用來源
原來貢close架:smile_30: :smile_30:
從來無親過:smile_42: :smile_22:

引用:
原帖由 深圳胡姬花花 於 2009-2-16 00:31 發表 查看引用來源
剛剛上網看一個台灣網站
據個位師兄講
話說有獲去珠海某正骨場
骨骨的按摩技術平平
骨骨同佢講
台灣佬最有心
常常送東西
開口要什麼就送什麼
有乜出奇?臺灣佬要威,能去大陸既大多是商家,賺大陸人的錢,大把錢,回聵一吓又何妨。?

唔一定架,有D女女說佢地好小器,又唔比點飲料,又唔比點小食,但咁唔代表佢地無米,只係玩得小器D。不過都有D勁有錢又舍得用。其實唔係台灣特別闊佬,而係坐得飛機返大陸玩大部份都係商人或有錢仔。無錢既都唔會咁遠水路黎,香港搵八九千上去玩既就大把。

條女吹水多, 我識d台灣商家絕唔會係咁, 但對朋友就很爽

引用:
原帖由 llcoolj 於 2009-2-16 01:15 AM 發表 查看引用來源
唔一定架,有D女女說佢地好小器,又唔比點飲料,又唔比點小食,但咁唔代表佢地無米,只係玩得小器D。不過都有D勁有錢又舍得用。其實唔係台灣特別闊佬,而係坐得飛機返大陸玩大部份都係商人或有錢仔。無錢既都唔會咁遠 ...

我遇過好幾過台灣人
特登抽時間留在大陸玩
番到大陸玩
他們覺得大陸d嘢好平
aslo 他們有時好鬼好心
他們想大家都係中國人大陸禁窮
禁就闊手d幫下d自己人啦

飛得黎大陸臺灣人多數都老闆ノ點會無錢玩呀!傻K:smile_44:

回覆 3# 的帖子

贊成師兄說法

回覆 13# 的帖子

唔一定架,有D女女說佢地好小器,又唔比點飲料,又唔比點小食,但咁唔代表佢地無米,只係玩得小器D

有時又会睇个別人仕囉。

引用:
原帖由 深圳胡姬花花 於 2009-2-16 12:31 AM 發表
剛剛上網看一個台灣網站
據個位師兄講
話說有獲去珠海某正骨場
骨骨的按摩技術平平
骨骨同佢講
台灣佬最有心
常常送東西
開口要什麼就送什麼
just they say it !!!:smile_45: :smile_45: :smile_45:

引用:
原帖由 shing0013 於 2009-2-16 01:39 AM 發表 查看引用來源
飛得黎大陸臺灣人多數都老闆ノ點會無錢玩呀!傻K:smile_44:
你d口吻咁似大陸人既! 你見識既東西都好窄喎, 老細.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆