各位Ching既老婆申請來港問題

收藏  |  訂閱
14  482

引用:
原帖由 超級大檸樂 於 2009-2-15 07:28 PM 發表 查看引用來源

如果唔駛做重點解有咁多怨言既?? 係咪佢地都要出去搵工做野架??
香港的Q嫂互相成為姊妹咪無問題囉?
我要溝0個D囡D廣東話有95%以上似香港人架, 應該唔會有問題掛???
香港地少人多,生活好有壓迫感。D樓面積又細,上面住慣大單位,間睡房都大過香港成間屋。香港人好岐視大陸女人,就算廣東人但因為口音用語有別,一聽就知。企在街等人,D死麻甩佬會在側邊望來望去,當正係街妓。唔做野的成日上QQ俾人溝,仲衰!廣東妹身材、樣貌比不上外省的,品性又較複雜,近年已比較少嫁來,近年重慶辣妹嫁來港第一位。

引用:
原帖由 abs_ch2005 於 2009-2-15 07:38 PM 發表 查看引用來源
香港地少人多,生活好有壓迫感。D樓面積又細,上面住慣大單位,間睡房都大過香港成間屋。香港人好岐視大陸女人,就算廣東人但因為口音用語有別,一聽就知。企在街等人,D死麻甩佬會在側邊望來望去,當正係街妓。唔做 ...
香港地少人多,生活好有壓迫感。D樓面積又細,上面住慣大單位,間睡房都大過香港成間屋。香港人好岐視大陸女人,就算廣東人但因為口音用語有別,一聽就知。企在街等人,D死麻甩佬會在側邊望來望去,當正係街妓。唔做野的成日上QQ俾人溝,仲衰!廣東妹身材、樣貌比不上外省的,品性又較複雜,近年已比較少嫁來,近年重慶辣妹嫁來港第一位。

我識D囡深圳都係住套房炸喎, 香港有500呎都OK啦, 條女都係訓同一間房..
"香港人好岐視大陸女人" 所以搵過廣東話掂既先有可能OK..
"企在街等人,D死麻甩佬會在側邊望來望去,當正係街妓" 如果搵個18, 22... 同陀地0靚妹無分別...
不過5年後都27
"唔做野的成日上QQ俾人溝" 27歲女以上重有無市場架大陸...?
上得大陸一定唔會搵番廣東妹啦....
"重慶辣妹嫁來港第一位" 東北妹多唔多架? 身材超一流...

引用:
原帖由 超級大檸樂 於 2009-2-15 08:01 PM 發表 查看引用來源

香港地少人多,生活好有壓迫感。D樓面積又細,上面住慣大單位,間睡房都大過香港成間屋。香港人好岐視大陸女人,就算廣東人但因為口音用語有別,一聽就知。企在街等人,D死麻甩佬會在側邊望來望去,當正係街妓。 ...
樓主要明白一點,深圳只是她們寄居地,生活簡單都可以,落香港會有好大期望,結果是期望越大失望越大的多。你揾懂廣東話無用的,連廣州人都聽得出不同口音,何況外省的。30以上都大把市場,好似我咪專溝30以上,易食又唔駛錢。當然如你大把錢的話,老婆成個富婆款,就無セ人岐視啦。

引用:
原帖由 abs_ch2005 於 2009-2-15 08:15 PM 發表
樓主要明白一點,深圳只是她們寄居地,生活簡單都可以,落香港會有好大期望,結果是期望越大失望越大的多。你揾懂廣東話無用的,連廣州人都聽得出不同口音,何況外省的。30以上都大把市場,好似我咪專溝30以上 ...
abs兄真系句句到肉好野:smile_38:

引用:
原帖由 abs_ch2005 於 2009-2-15 08:15 PM 發表 查看引用來源
樓主要明白一點,深圳只是她們寄居地,生活簡單都可以,落香港會有好大期望,結果是期望越大失望越大的多。你揾懂廣東話無用的,連廣州人都聽得出不同口音,何況外省的。30以上都大把市場,好似我咪專溝30以上 ...
ching 一針見血,下下到肉,利害:smile_38:

前往最後回覆