大陸打去大陸顯示香港號方法

收藏  |  訂閱
29  5.4k

引用:
原帖由 halu(9) 於 2009-2-6 12:31 PM 發表

我唔知師兄係咪想呃番自己大陸既女友自己係香港
smartone既漫遊回撥都可以 對方既大陸手機會顯示亂碼(019.....果d)
再唔係既香港卡上大陸漫遊既話可預設手機功能既隱藏號碼
對方大陸手機就會出現隱藏號碼顯示
...
係啊,師兄,甘樣想問一問點樣申請呢?多謝指教

引用:
原帖由 halu(9) 於 2009-2-6 11:50 AM 發表 查看引用來源
用番本地電訊公司提供既回撥咪得囉 唔洗煩
貴就貴d 但要偷跳冇計啦
我朋友係smarttone 我係3 都有
其他公司唔知有冇
回撥可以打去大陸顯示香港號嗎???:smile_41:
我以為回撥只可以打去香港號.
唔知我用緊3仔台有無

引用:
原帖由 andrew0009 於 2009-2-6 12:07 PM 發表 查看引用來源
......seems No.2 is workable for me.
But how can I have the cheapest call from China to HK at RMB0.39 ?
200 calling card ?
I use 神州行1卡2號 & 12593 dial to HK only 0.39

引用:
原帖由 花無缺1974 於 2009-2-6 12:19 PM 發表 查看引用來源

多謝先,好有用,
唔知有無師兄試過用數碼通一卡兩號(全球通+smartone),在大陸打大陸電話,甘又點顯示香港號碼呢???
謝謝
可以試下 008521616的方法, 我以前都係用全球通1卡2號

引用:
原帖由 snowman119 於 2009-2-6 12:39 PM 發表 查看引用來源

回撥可以打去大陸顯示香港號嗎???:smile_41:
因為香港打上大陸通常都係出亂碼
只有好少長途會顯示番香港號碼(0060,001果d可以 )
所以回撥出亂碼已經可以(只是我自己例子:smile_34: )

回撥可以 按完回撥指示+0086+手機號碼就可以
當然 都係亂碼啦 出唔到香港號碼

引用:
原帖由 花無缺1974 於 2009-2-6 12:36 PM 發表 查看引用來源

係啊,師兄,甘樣想問一問點樣申請呢?多謝指教
我唔係太知一卡兩號既情況 如果係上台既就應該可以有回撥
如果唔係既就可能要用手機預設隱藏號碼方法

好似好複雜
但係多謝樓主提示

引用:
原帖由 snowman119 於 2009-2-6 11:09 AM 發表
我估其實呢個問題主要係用來俾你 大陸隻老虎:smile_40:/大陸公司D人:smile_27: 以為你在香港.
經過我多年既研究:smile_30:, 其實方法有以下4個:

1. 用香港打大陸長途儲值卡
有些長途儲值卡, 是有一個香港號碼和 ...
thanks for useful infromation !!!

回覆 1# 的帖子

嘩...唔該哂喎...

前往最後回覆