上一頁下一頁
發新話題

墮落中的世外桃x+水景雲天試場報告

收藏  |  訂閱
55  9.6k

引用:
原帖由 jackc2008 於 2009-1-19 12:14 PM 發表 查看引用來源
在水圍的正骨場世外桃x,小弟從開張到現在都有幫襯,佢地的生意都算不錯,但對員工的要求卻越來越刻薄.
我一直都是聽下算了,但是昨晚收到一個相熟的技師來電說她比人炒左,炒人是常有的,但是他們明天就出糧,你係出糧前炒 ...
都唔係架

叫囡囡 去勞動局

同第一現場

都有用架

再唔係你同js 出email

記得 cc 埋 國務院

聽日有糧出 :smile_04:

引用:
原帖由 jackc2008 於 2009-1-19 12:53 PM 發表 查看引用來源

我都知,只是大家都是中國同胞,你睇下香港,對d外勞賓妹都咁好保障了.
o係中國完全發展(包括經濟, 教育, 人均收入)之前, 自己人刻薄自己人只會沒完沒了.

去勞動局 同 寫電郵向市長投訴。

引用:
原帖由 超級速遞員 於 2009-1-19 12:29 PM 發表 查看引用來源
有無咁慘呀!大陸不嬲出糧都好準!
出糧準..你唔好up得就up啦.

樓主以上講的只是冰山一角, 大把無良休閒中心顧主, 心表同情 :smile_39:

引用:
原帖由 kentlee369 於 2009-1-19 12:31 PM 發表
佢地老闆其中一個係明雅濤老闆,又邊有好野
6仔做老細, 大部份都係咁無良:smile_39: :smile_39: :smile_39:

在大陸,系要帶錢去打工的。

回覆 7# 的帖子

香港有D>>D<<法治...上面全是用人...力...去治..

引用:
原帖由 Gilbert_Lam 於 2009-1-19 01:19 PM 發表 查看引用來源
去勞動局 同 寫電郵向市長投訴。
多謝c兄報料,我已叫左女女去了,有什麼最新情況再同各位報料.

引用:
原帖由 happyeveryday 於 2009-1-19 13:08 發表 查看引用來源
勞工法...?!...有嘅咩...!!!
有...用正當门口做生 意..你唔同伙記簽合同保自己...好容易比的無良伙記玩死

我可以肯定講句另有內情..娛樂場所女子信一成都嫌多...内地工人雖則不受所謂勞動法保障..但老板亦不至於冷血無情..有d骨場女每日甚至要交幾蚊什費你知嗎??淨系房间既紙巾d骨妹每日中飽私囊幾多你又知嗎??大6同我地打工仔最大分別就系操守上既行為..著數之心人人皆有...只可惜你所同情嗰類人好多時見好吾收..老板唯有殺鷄儆猴...喺大6系冇得仁慈..師兄吾好介意

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆