想喺皇崗附近租屋...有冇師兄有好介紹

收藏  |  訂閱
24  1.2k

引用:
原帖由 cr.7 於 2008-12-30 08:12 PM 發表 查看引用來源

皇崗火車站????
你係咪想0係福民站附近呀??
sorry...我意思我地搭火車過關嗰個皇崗 (即褔田口岸)

引用:
原帖由 badsky 於 2008-12-30 08:02 PM 發表 查看引用來源
而家好多吉屋......????請問師兄水圍多唔多.....一房一廳咩價位?????
如果係小區0既話.....一房一廳1600-2000
如果係普通民房就1300-1500
而家好多同胞提早返鄉下過年....呢兩日0係上面都見到0的"三輪車"周圍走
所以而家其實好多吉屋

ps:以上只係小弟愚見.....有差別勿小:smile_44:

引用:
原帖由 8.8.08 於 2008-12-30 08:16 PM 發表 查看引用來源

sorry...我意思我地搭火車過關瓱個皇崗 (即褔田口岸)
近口岸0個0的全部都屋苑 好x貴
其實ching可以諗下0的深圳地鐵沿線0個0的小區或者民房
因為都好方便 唔一定要住口岸附近 口岸附近0的房貴好多

引用:
原帖由 badsky 於 2008-12-30 08:07 PM 發表 查看引用來源
村屋係咪姐係得幾層高個D?
ching應該係指民房呀
即係唔係集團式起0既小區.....係一棟棟私人起0個0的

引用:
原帖由 cr.7 於 2008-12-30 08:21 PM 發表 查看引用來源

咁c兄有冇好介紹呢.....唔該

引用:
原帖由 cr.7 於 2008-12-30 08:21 PM 發表 查看引用來源

因為我從來未試過喺堔圳租屋住過....堔圳真係唔熟路...

引用:
原帖由 8.8.08 於 2008-12-30 08:28 PM 發表 查看引用來源

咁c兄有冇好介紹呢.....唔該
我同gf 0岩0岩搬0左去崗廈
一房一廳850........如果多個露台要1350<<<不過而家可能1200攪掂,因為問過管理員而家真係好難租出去:smile_44:
建議ching自己去行0下.....周圍都有街招話招租.....因為有時上網搵好仆街去到根本唔係0個回事

有無師兄可以分亨下租屋+買埋d野用左幾錢?

引用:
原帖由 cr.7 於 2008-12-30 08:35 PM 發表 查看引用來源

我同gf 0岩0岩搬0左去崗廈
一房一廳850........如果多個露台要1350
你係直接上去搵業主...唔駛經地產 ?? 850 好唔錯喎...請問包唔包管理費 ??  屋內有d咩 ?? 有冇熱水器等 ?

引用:
原帖由 badsky 於 2008-12-30 08:35 PM 發表 查看引用來源
有無師兄可以分亨下租屋+買埋d野用左幾錢?
我都係今年年中開始租(0係田面新村....小區管理幾好).....開頭上網搵.....又咁好彩俾我遇到個女住客
佢搵到屋搬 想出讓埋佢0的家電.....咁我又急住搵屋......見佢個熱水器咁新正
就要埋佢0的家電.......熱水器,電視,衣櫃,梳張𦭵,冷氣,兩個茶几1000人仔<<我冇要佢張床同埋覺得乜都安好晒....如果自己再買叫人再裝可能仲貴
不過間房就真係細0左0的.....係一開門就係床0個種有獨立廁所同廚房.....不過見個女仔都攪得間屋幾企理....冇乜點諗就租呢度:smile_34:

一個月按金1200.....水電按金300......解碼器按金500......家電1000......月租1200......其他500
大約用左4700左右

前往最後回覆