電話飛線及接駁玲聲,顯示號碼問題!

收藏  |  訂閱
17  1.3k

引用:
原帖由 火鳥號 於 2008-12-28 07:48 PM 發表 查看引用來源
各位 ching 及 版主

請問要怎樣先可以令其他人無論由
香港及大陸打電話香港電話比我只有香港接駁玲聲

我打電話比香港或大陸電話都系香港電話號碼

以下方法可以碼
1.將香港電話號碼飛去一卡兩號香港電話 ...
兩個要求都可以用漫遊加香港鈴聲搞掂
價錢就貴囉, 仲有, 就算你用漫遊電話打落香港, 係會show 你香港號碼, 不過前面會加左852 既, 細心d 既人會發覺你唔係係香港打出

引用:
原帖由 我愛大波 於 2008-12-29 03:56 PM 發表 查看引用來源

兩個要求都可以用漫遊加香港鈴聲搞掂
價錢就貴囉, 仲有, 就算你用漫遊電話打落香港, 係會show 你香港號碼, 不過前面會加左852 既, 細心d 既人會發覺你唔係係香港打出
大陸打返香港無show852架!你o向大陸點會出852呀?852係香港區字頭嘛!我個fd o向大陸打比我都係show同一個號碼出來,無問題!
出852係香港打上大陸先有架!

引用:
原帖由 超級速遞員 於 2008-12-29 04:08 PM 發表 查看引用來源

大陸打返香港無show852架!你o向大陸點會出852呀?852係香港區字頭嘛!我個fd o向大陸打比我都係show同一個號碼出來,無問題!
咁點解你係大陸會show 香港號碼啊?
因為你用香港號碼打嘛
同樣道理囉

引用:
原帖由 超級速遞員 於 29/12/2008 16:08 發表 查看引用來源

多謝 ching 指點, 小生冇以為報, 唯有以身相許 (唯有請你去一次, 順便做次實驗, hehe)

結論 : 我應該這樣做
1.香港打電話-用原香港卡打大陸電話-顯示香港00852-12345789號碼
2.香港聽電話-原香港卡聽大陸電話-用DL待接/接駁玲聲.
3.大陸打電話-用原香港卡打漫游到大陸電話-顯示香港123456789(沒0082)號碼
4.大陸聽電話-將原香港電話卡條線飛到用一卡兩號香港電話線-用DL待接/接駁玲聲
5.同老虎同行-取消所有飛線, 用香港卡收接電話
註: 小弟隻老虎反而系大陸, 而一直以來小弟用香港卡收接電話, 所以要諗計點樣做先安全 !
      比佢覺得我在香港收接電話,

謝謝

引用:
原帖由 火鳥號 於 2008-12-29 04:59 PM 發表 查看引用來源

多謝 ching 指點, 小生冇以為報, 唯有以身相許 (唯有請你去一次, 順便做次實驗, hehe)

1.香港打電話-用原香港卡打大陸電話-顯示香港00852-12345789號碼
2.香港聽電話-原香港卡聽大陸電 ...
that's the safest results

引用:
原帖由 火鳥號 於 2008-12-29 04:59 PM 發表 查看引用來源

1. 唔係間間idd 公司都可以顯示你個香港號碼架, 有d 係一堆無意思既數字
4. 記住大陸號同香港號要同一個接駁鈴聲, 唔係又穿架喇

其實有個方法係可以又平又正既, 不過係煩d, 粗心d 既人都會有破綻

買多張大陸卡
新個個號 唔好俾你條女知, 咪得囉

真麻煩!好似我個fd個fd,又要驚又要玩,
上到去換咭換來換去,點樣標榜自己幾咁安全幾無破綻,比我一句踢爆佢用大陸電話打返香港會有來電顯示同埋小心周圍d人會講國語即時嚇到面都青埋:smile_30:

引用:

我有次,就係喺大陸打電話-用原香港卡打漫游到大陸電話-顯示香港123456789(沒0082)號碼,咁都俾機警嘅老虎發現:smile_27: .所以行唔通.:smile_39:

前往最後回覆