貞潔運動

收藏  |  訂閱
26  3.0k

回覆 10# 的帖子

對我黎講只係識新朋友其中一種聯誼嘅活動
識個男性朋友, 咪賭下馬睇下英超篤兩板波囉
識個女性朋友, 冇乜野嘅咪食下飯飲下酒囉, mood到嘅訓一晚都ok格, 大家投入d做一晚情人, 訓醒同之前一樣係朋友, 關係冇變亦唔會尷尬...我同幾個女仔fd識左十年八載, 久唔久都會一齊訓(如果其中一個果期有拖拍緊就唔會) 但係仍然係好好嘅朋友關係, 仲會互相開解下感情事添

引用:
原帖由 win達人 於 2008-12-5 12:43 AM 發表 查看引用來源
原來大家都各有唔同睇法 ~ 又比小弟多一個不同人的感受 ~ 集思的機會 ~

其實 唔係唔搞野 ~ 講來講去我都係想叫大家結左婚先搞 ~ 因為性始終唔係一種 games ~ 唔係一種可以幾個人玩、鐘意就玩、隨意就玩的 games ~ ...
如果我係家長
當個女過左16歲時
我唔會介意佢有婚前性行為
只要佢做足安全措施
唔好濫
唔好細細個就有性病有BB
已經OK
我男朋友都同我抱有相同諗法

引用:
原帖由 win達人 於 2008-12-5 12:43 AM 發表 查看引用來源
原來大家都各有唔同睇法 ~ 又比小弟多一個不同人的感受 ~ 集思的機會 ~
其實 唔係唔搞野 ~ 講來講去我都係想叫大家結左婚先搞 ~ 因為性始終唔係一種 games ~ 唔係一種可以幾個人玩、鐘意就玩、隨意就玩的 games ~ ...
何謂價值觀?價值觀係會隨着社會而改變
      好似8#位ching所講好有道理
      舉多個例:30年代邊有人讀書架 女子無才便是德 男子有氣有力去耕田
      點解社會轉變到要越讀越多書?
唔係話貞潔唔啱 隨着社會轉變 好多價值觀亦會改變
      我會同仔女灌輸正確性觀念 更加種要係性教育
      但仔女點諗、點做 始終都係佢自己決定

我係支持的人 ~
如果咁咪同濫交無乜分別,教左但佢地唔識保護自己都一樣唔掂。
例如而家好多人講 sexy partner 男有三個女性對象而每個女性又有三個男對象,咁我只是計 男有三女 + 三女再加多每人二件 = 6 + 3 + 1 = 10 個人係度濫交其中一個有皮膚病例如牛皮痒、過濾性皮膚炎,咁呢10個人就走唔甩到時真係多謝晒。

點解唔可以固定一個呢 ???:smile_27:

引用:
原帖由 kchne 於 2008-12-6 12:04 AM 發表 查看引用來源
我係支持的人 ~
如果咁咪同濫交無乜分別,教左但佢地唔識保護自己都一樣唔掂。
例如而家好多人講 sexy partner 男有三個女性對象而每個女性又有三個男對象,咁我只是計 男有三女 + 三女再加多每人二件 = 6 + 3 + 1 ...
人有欲望無問題
但欲望大過道德就有問題
好多人都有貪念~貪新忘舊,試完一個又想試第2個:smile_45:
又或姐自細無得到到性既正確觀念
認為性只係一時色欲,只要解決左就算,就好似one night stand咁
無考慮到做愛既深沉既含意--->做呢樣係同自己最愛既人做,而且係表達愛意既一個行為
最終目的,係因為愛對方到極點想創做一個小家庭
但以家好多人去做,根本無考慮到咁多野
明顯係道德教育出現問題。
要以家D人守貞實在好難,因為大多數人都已經嚴重受到西方開放文化影響左
抱住[有左大不了咪殺在佢]既心態

其實我覺得婚前婚後都無問題
但做前要考慮到承唔承擔到個後果同責任
得既話有左先結都未遲,但唔好臨結先泥淆底
唔得就唔好不自量力,搞出火泥除時有排受,始終都係人命泥,會自責成世嫁:smile_44:

但欲望大過道德就有問題
又或姐自細無得到到性既正確觀念

呢位朋友 ~ 講得好岩 ~
講真而家都不知幾多殺人兇手,每一日我諗有好多 bb 就因為呢 d 問題而 ... :smile_39: :')

即係叫人15,16歲就結婚呀:smile_35:

引用:
原帖由 有閒 於 2008-12-9 05:33 PM 發表 查看引用來源
即係叫人15,16歲就結婚呀:smile_35:
有本事咪呢個年齡去結囉睇下你同你另一半訓邊

而家 d 年青人 ~ 好無計劃 ~ 成日覺得 船到橋頭自然直 ~ 但講真 ~ 到個肚籮咁大的時間 地方唔夠住,無錢租樓、無錢買樓,唔好講住,可能連養bb 的錢都無,結果加重爸爸媽媽的負擔,造成好多家庭問題。最後受影響只係個 bb ~ 大人一走了之,個小朋友好慘架 ~ 當然可能有部份屋企大把錢咁令計。

所以呢個運動唔好睇表面,不是單單講性 ~ 其實係為左大家好 € 只要有事業之後婚姻,咁 ~ 性 ~ 來得自然同開心 ~

這post
讓我覺得此post發起人與此版某post(我聚女,只要X女)發起人同一人 (不用理)
婚前唔扑..
家陣好難架啦:smile_44:

家陣時下既年青人,去一去迪士高就可以同一個岩岩識既人扑野

仲有家陣既學生妹 為名牌而出賣自己的貞潔 (援助交際)

看來這活動都有點難度 :smile_13:

前往最後回覆