中國護照......urgent...plz

收藏  |  訂閱
19  1.3k

引用:
原帖由 小人囉 於 2008-11-3 12:37 發表 查看引用來源
請問單程証的問題,
http://en.wikipedia.org/wiki/People%27s_Republic_of_China_passport

122種護照免簽證一覽 excel 檔 :
http://visa.britishhongkong.com/P.xls

回覆 9# 的帖子

一般東南亞簽證都好易,找旅行社簽就可以
, 泰國唔使簽, 不過中國政府冇簽證唔可以出境, 希望你有用...

引用:
原帖由 GILBERTCHAN 於 2008-11-15 04:41 PM 發表 查看引用來源一般東南亞簽證都好易,找旅行社簽就可以, 泰國唔使簽, 不過中國政府冇簽證唔可以出境, 希望你有用...
泰國唔使簽???  唔系掛:smile_27:  一般要250 - 300 人仔.

引用:
原帖由 newnew 於 2008-11-15 16:46 發表 查看引用來源

泰國唔使簽???  唔系掛:smile_27:  一般要250 - 300 人仔.
泰國並非吾駛簽証...係落到曼谷機場可辦落地簽

引用:
原帖由 cacoke 於 2008-11-15 07:44 PM 發表 查看引用來源

泰國並非吾駛簽証...係落到曼谷機場可辦落地簽
咁內地人跟香港團係咪比香港人貴D架?:smile_13:

引用:
原帖由 hkxyz 於 2008-11-17 01:40 發表 查看引用來源

你去旅行社問吓咪知囉....

引用:
原帖由 cacoke 於 2008-11-17 02:03 AM 發表 查看引用來源

你去旅行社問𠗐咪知囉....
哦。。。:smile_13:

引用:
原帖由 hkxyz 於 2008-11-17 01:40 AM 發表 查看引用來源咁內地人跟香港團係咪比香港人貴D架?:smile_13:
價錢一樣. 如果系深圳報就會貴d. 

無錯,去到泰國攪落地簽證也可,仲系平過哂旅行社,不過要攪成粒鍾,成團人要等你.萬一不幸簽唔到,係話點好!!

引用:
原帖由 openzoo 於 2008-10-30 07:07 PM 發表 查看引用來源

甘有去邊度吾駛簽證架?同埋簽證有幾麻煩呢?有咩要求架?
大陸入境部門係唔會俾無有效簽證o既中國護照持有人出境,除左一個地方,就係印尼o既峇里

所以,曼谷對中國護照持有人o既落地簽證安排只係對經第三地入境o既中國護照持有人有效

唔同國家,唔同類型o既簽證o既要求都唔同~~~~

引用:
原帖由 hkxyz 於 2008-11-17 01:40 AM 發表 查看引用來源

唔會,不過有香港旅行社係唔會幫中國護照持有人做泰國簽證,不過可以係深圳搵旅行社搞,費用為RMB250 - 300

前往最後回覆