上一頁下一頁
發新話題

港鐵往/返羅湖 (八達通收費)

收藏  |  訂閱
75  7.8k

CHING 有無計過年中慳幾多.....:smile_35:

引用:
原帖由 ch_latour 於 2008-10-28 01:51 PM 發表 查看引用來源

都係差一班車時間,可以慳幾蚊都OK既!:smile_35:
If you use two Octopus Cards, you can take the same train without to wait for next one.

But you need to depart at the nearest turnstile in order to cut short the out-in time.

I always take the first class to shang shui and re-entry to take economic class to lo wu. saving couple of ten dollars la.

引用:
原帖由 lemonteahkg 於 2008-10-28 13:39 發表 查看引用來源
港鐵往返羅湖(八達通收費)

TSUEN WAN > LU WO = HKD37.90 (吾出閘)

TSUEN WAN > KOWLOON TONG = HKD6.60 (出閘)
KOWLOON TONG TO LU WO = HKD31.30  (再入閘)
TOTAL HKD37.90

TSUEN WAN T ...
ching , 你可唔可以講白 d 呀. 我唔明你想講 d 咩

引用:
原帖由 魔鬼財財 於 2008-10-28 01:40 PM 發表 查看引用來源
又出又入好晒時間!:smile_27:  
應該置亮及加分啦:smile_45:
我上水過羅湖4蚊咋

引用:
原帖由 owl_2005 於 2008-10-28 14:53 發表 查看引用來源

ching , 你可唔可以講白 d 呀. 我唔明你想講 d 咩
你咁蠢,唔好北上啦!
咪被人搵你笨柒:smile_34:

等五分鐘可以慳六個幾,值唔值真係見仁見智
不過... 要咁掀法,點解重要北上去玩呢?

多謝c兄詳細報告:smile_38:

換個角度睇點解港鐵吾重組收費减少咁大差價

引用:
原帖由 SANY0 於 2008-10-28 15:11 發表 查看引用來源

你咁蠢,唔好北上啦!
咪被人搵你笨柒:smile_34:
哦 . 收到啦 ching .

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆