請問年登七喜師兄.六十年代尾点叫鸡

收藏  |  訂閱
20  3.3k

六零年代後期,(滿地菠蘿期間),魚蛋檔(酒帘)號稱一蚊通場(一開八或十二)!全場青春少艾任揸任抄!廟街/謝菲道等綠窗門收費不到十元.,馬檻收十五元稍貴但有凉可沖!稍後上咗按摩癮不甘齋做,故轉戰浴室,(所謂乜乜池/物物池)揼骨連做收廾五元.

咁就過咗半世紀

引用:
原帖由 hpap8480 於 2020-4-7 00:38 發表 查看引用來源
六零年代後期,(滿地菠蘿期間),魚蛋檔(酒帘)號稱一蚊通場(一開八或十二)!全場青春少艾任揸任抄!廟街/謝菲道等綠窗門收費不到十元.,馬檻收十五元稍貴但有凉可沖!稍後上咗按摩癮不甘齋做,故轉戰浴室,(所謂乜乜池/物物池)揼 ...
75年去美丽華酒店地牢浴龍館揼骨,双钟350.....我公司一個文员1200人工,
咁就差不多半世纪!

引用:
原帖由 reddoor 於 2020-4-7 17:36 發表 查看引用來源

75年去美丽華酒店地牢浴龍館揼骨,双钟350.....我公司一個文员1200人工,
咁就差不多半世纪!
有人話以前長壽有錢人請奶妈揸奶飲
75年普通文员一定無1200/月
而浴龍館79年先開
红门兄,飲多的人奶記性好的

引用:
原帖由 hpap8480 於 2020-4-7 16:38 發表 查看引用來源
六零年代後期,(滿地菠蘿期間),魚蛋檔(酒帘)號稱一蚊通場(一開八或十二)!全場青春少艾任揸任抄!廟街/謝菲道等綠窗門收費不到十元.,馬檻收十五元稍貴但有凉可沖!稍後上咗按摩癮不甘齋做,故轉戰浴室,(所謂乜乜池/物物池)揼 ...
73年廟亍十五元.謝菲道卅元包倒水.我第一次揸女人波就北角酒簾.個時有分早.午.晚.夜晚唔平48元.可玩波.打飛机池就破處.吳淞亍近公厕的池.五條

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2020-4-7 13:08 發表 查看引用來源
40010288有人話以前長壽有錢人請奶妈揸奶飲
而浴龍館79年先開
你就梗喺冇啦,間I/E firm我開架,傻佬.....
企企我就唔識,幾十蚊叫鷄我未試过,唔敢同你拗。

引用:
原帖由 reddoor 於 2020-4-8 08:42 發表 查看引用來源

你就梗喺冇啦,間I/E firm我開架,傻佬.....
企企我就唔識,幾十蚊叫鷄我未試过,唔敢同你拗。

1979年公司註册
2009年冇做

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2020-4-7 19:23 發表 查看引用來源

1979年公司註册
2009年冇做
幾十年前既事 記錯幾年喺好大問题,我有老人痴呆,請7哥你老人家原諒,祝你插50路肥大媽精神爽利,赖閪延寿。

回覆 15# reddoor 的帖子

紅門兄肯定是大出入口庄的好老板, 當年普通文員也能拿到1200/月.好多公司要shipping clerk, accounts clerk....才有這月薪.

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2020-4-8 05:08 發表 查看引用來源
40010288有人話以前長壽有錢人請奶妈揸奶飲
而浴龍館79年先開
羊羊兄, 你好醒呀, 笑左!!!

旺角30幾年前就玩魚蛋檔

前往最後回覆