[原創作品] ※全新※ 深宵訪客 (愛心護理院 2)

收藏  |  訂閱
24  3.9k

AV我略知一二咁啦,講真梗唔及大將軍呢啲a片浸大的啦,我果時係前AV年代,正因為咁先對咸片或咸故有要求,那時的日本的日活映畫的咸片都是大電影的,後來才轉變成約45分鐘一部片,即係一部電影兩部片啦,都可謂往後a片的前身,那時代純粹的咸片即是所謂小電影水準都是很業餘的,我十零歲都已看不上眼,而日活咸片精品不少 ,當今日本著名導演都有拍咸片出身的 ,例如周防正行、金子修介…真係臥虎藏龍架,現時塚本果啲算係咁啦 ,不過礙於拍攝成本,有時啲野看得出避重就輕,不過話說回來,即是如此,塚本作品放在以前日活年代都可算中上品質的,也可說生不逢時,不過又話說回來,如果當時人才輩出時代,塚本都未必出到頭……
引用:
原帖由 關隴集團 於 2015-8-14 07:34 PM 發表 查看引用來源

咦 , 真係行家來喎 ... 講真 , 我都好鐘意塚本系列 , 佢寫人類既直接性慾 ,
寫得好到位  好寫實 , 上面講果套 , 都係塚本的嗎???

三蒲那套 , 我真係覺得好正 ... 一是三蒲個樣同表情 , 本身就有一種委屈感 ,
...

大家都係有心人,我都支持原創架,因此才出這篇,都係急就章短短地玩下咁,如果長文我諗都貼主版了,因這裡人流太少。不過都有好處既,自己查閱都較方便,況且客源呢邊貴精不貴多,入得黎子版很多都是行家,或者資深讀者,有大家捧場我又捧下其他行家場咁 , 況且近來多左新發文作者,很多都有水準的,可能係咁我都手痕痕寫番啲,希望得閒保持到多啲出文啦,我都期待鋒馬兄上文,鋒馬兄可算呢區云云健筆中堅的,大家一同努力,邊個得閒邊個上文,希望保持呢區熱鬧啦!
引用:
原帖由 鋒馬故如雲 於 2015-8-14 08:07 PM 發表 查看引用來源
支持原創

哈,難得見大將軍解構我啲文,短短兩行都可是真知灼見,果然行家。
呢篇結構尚可啦,我都係近日翻查自己舊文,呢篇係翻看舊作愛心護理院及屋邨艷遇而興起諗頭寫成的,啲細位都係寫時有靈感而加上,自己都覺得可以的 ,大約大將軍都睇得出我寫文總是追求有趣和有點搞笑的,希望大家收貨支持啦!
引用:
原帖由 關隴集團 於 2015-8-14 07:41 PM 發表 查看引用來源

本來同自已講左 , 由今日起要禁慾儲淫力來寫文 , 但見係無巧兄 ...
我就捨命陪君子拉 !!!

講真 , 我開頭其實打左個特 ... 因為無巧兄D文比我既感覺 ,
就好似趙學而首歌咁 : 慢慢來怎可抗拒 ... 點知今次第二 ...

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2015-8-14 10:13 PM 發表 查看引用來源
AV我略知一二咁啦,講真梗唔及大將軍呢啲a片浸大的啦,我果時係前AV年代,正因為咁先對咸片或咸故有要求,那時的日本的日活映畫的咸片都是大電影的,後來才轉變成約45分鐘一部片,即係一部電影兩部片啦,都可謂往後a ...
無巧兄果然係高手中之高手 ... 小弟班門弄斧了:smile_35:

好奇再一點 ... 這真的是全新的嗎??? 怎麼和第一輯好像有點關連???
(原本沒看第一輯 , 但昨晚瞄了一下)

引用:
原帖由 關隴集團 於 2015-8-15 06:34 AM 發表 查看引用來源
好奇再一點 ... 這真的是全新的嗎??? 怎麼和第一輯好像有點關連???
(原本沒看第一輯 , 但昨晚瞄了一下)
係全新的,都估你未睇之前啦,特登寫呢篇推銷下。我其實幾中意上篇的,因此特別用番之前一啲特徵,即如院長血壓低,呀強腦袋不靈光又早洩諸如此類,其實靈感來自西班牙導演艾慕杜華的電影某些元素的,當然,人地大師梗係勁好多。艾慕杜華的電影我覺得我地寫呢亭文章要睇下的,比較舊的諸如綑著我困著我,蕩女kika,活色生香,情迷高踭鞋應該不好找,較近年的我的華麗皮囊應該好易搵而令人拍案叫絕的,上述片名都是港譯,如果摷維基採用大陸或台譯的片名應該有出入
https://www.youtube.com/watch?v=PavJUoZNT7g

引用:
原帖由 鋒馬故如雲 於 2015-8-15 09:13 AM 發表 查看引用來源

「子版」確係「私房菜」風味,自由友或識揾食嘅食家相敍,唔使畀啲「麥記番蒸快餐」文沖淡哂。
不過要人流同響朵,梗係主版啦,各有用途嘅。  我啲文,得閒先儲到幾集,因為 ...
哈,梗係,有幸睇左片頭

前往最後回覆