來mood果時,又要去洗又剩,都謝哂

收藏  |  訂閱
19  2.2k

回覆 8# 的帖子

:smile_30:

引用:
原帖由 cluse 於 2013-11-14 05:00 PM 發表 查看引用來源

氹老婆當然要啦
不過講還講,當對得對耐,歲月不饒人,身材冇咁fit成身肉果陣...
你都話著新睡衣你果嗰D反應囉,事實勝於熊便啦
所以先有小三出現
:smile_30:

引用:
原帖由 cluse 於 2013-10-31 09:15 PM 發表 查看引用來源
好多時響外邊返來或者無心插柳卻有mood想要果時,
老婆成日話邋遢要先去洗幹淨,大家洗得來我都無哂mood,乜火都熄哂
沖完涼仲要著住果d無咩新鮮感既睡衣,:smile_39:
其實兩人對得耐,如果樣樣野都要按步就班, ...
其實鍾意乾淨d都係人之常情呀
真係可以試下一齊冲涼 其實都系另一番情趣
不過有時做完野 真係會一陣汗味 尤其系男仔
所以沖涼系好d既

如果你覺得睡衣耐咗都系個套
咁不如試下嬲毛巾出黎 咁樣會晤會好d呢?
冲暖水涼 d火應該冇咁易息掛

小小愚見:p

引用:
原帖由 cluse 於 2013-10-31 09:15 PM 發表 查看引用來源
好多時響外邊返來或者無心插柳卻有mood想要果時,
老婆成日話邋遢要先去洗幹淨,大家洗得來我都無哂mood,乜火都熄哂
沖完涼仲要著住果d無咩新鮮感既睡衣,:smile_39:
其實兩人對得耐,如果樣樣野都要按步就班, ...
一齊去沖涼,一邊沖一邊玩

引用:
原帖由 damon@hkd 於 2013-11-14 10:59 PM 發表 查看引用來源

一齊去沖涼,一邊沖一邊玩
呢D情況, 係咪一般人都會先爆佢一次 :smile_41:
我係...

所有嘢就算開始時幾有趣都好
做得多都會變成習慣
變化同新鮮感好重要
既然你想有多D變化
咁你有無向佢提出過先?
提出唔一定要用口講
直接行動都得
例如佢去沖涼嘅
你咪跟埋入去一齊沖囉
你想佢D睡衣有新鮮感嘅
你咪送D性感睡衣情趣內衣俾佢囉
又可以搵D紀念日子去酒店過晚夜咁
你想改變但又唔同對方溝通又唔付出唔做D嘢
你老婆鬼知你想點咩......佢咁俾你埋怨真冤枉

引用:
原帖由 LunarWoman 於 2013-11-15 10:53 AM 發表 查看引用來源
所有嘢就算開始時幾有趣都好
做得多都會變成習慣
變化同新鮮感好重要
既然你想有多D變化
咁你有無向佢提出過先?
提出唔一定要用口講
直接行動都得
例如佢去沖涼嘅
你咪跟埋入去一齊沖囉
你想佢 ...
當然有d野我會講,就好似我講既來mood果時本身都唔係身水身汗,還呢樣果樣...但係仲照舊

有d野講咗出來再去做,感覺會完全唔同,你會懷疑對方係咪敷衍緊你
所以我通常會同佢講唔好做乜,而不會叫佢去做乜

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2013-11-15 10:30 AM 發表 查看引用來源

呢D情況, 係咪一般人都會先爆佢一次 :smile_41:
我係...
爆一次先都好正常

引用:
原帖由 cluse 於 2013-11-16 07:55 AM 發表 查看引用來源

當然有d野我會講,就好似我講既來mood果時本身都唔係身水身汗,還呢樣果樣...但係仲照舊

有d野講咗出來再去做,感覺會完全唔同,你會懷疑對方係咪敷衍緊你
所以我通常會同佢講唔好做乜,而不會叫佢去做乜 ...
"通常會同佢講唔好做乜,而不會叫佢去做乜".....我諗呢D係說話技巧同表達方式嘅問題
"唔好做呢樣咁唔做嗰樣"係負面嘅句子
俾人感覺係你對佢不滿或者係諸多要求/限制
相反"你試吓咁樣"係正面嘅句子
人哋會覺得你鼓勵佢多嘗試
所以同一個意思
用唔同方式表達出嚟效果都好唔同
對方嘅接受程度都差好遠

我當然明白mood嚟時再去***各自沖涼***係好令人"熄火"
不過我覺得你仲有好多嘢可以做
所以先留言啫
你老婆係咪敷衍你我唔知
但唔係個個女人都熱衷於性事
唔熱衷嘅未必會想搞咁多花臣
所以你唔好只怪佢一成不變
始終呢樣嘢都係要互助尊重

引用:
原帖由 LunarWoman 於 2013-11-16 12:16 PM 發表 查看引用來源

"通常會同佢講唔好做乜,而不會叫佢去做乜".....我諗呢D係說話技巧同表達方式嘅問題
"唔好做呢樣咁唔做嗰樣"係負面嘅句子
俾人感覺係你對佢不滿或者係諸多要求/限制
相反"你試吓咁樣 ...
負唔負面呢個好主觀睇各人,就好似我果嗰,如果係我叫佢去做乜乜,佢既感覺係"使"佢做呢樣果樣我叫佢唔好點做,
我係有不滿...咁樣又唔得 真係唔知點樣溝通:smile_39:

至於性事,好似有句話講女人 三十如虎,四十如狼
相反男人係過咗三十基本走下坡路,到咗一定年紀加之對得耐,唔係咁易撻著火既
我發呢post唔係一時興時,而係太多次遭遇:smile_27:

前往最後回覆