中山行

收藏  |  訂閱
18  1.1k

梗係坐船上舒服啦,直到中山港,唔洗煩~~坐車坐到腰都直~

去中山小弟喜歡坐船....:smile_38:

引用:
原帖由 lung007 於 2011-7-23 12:17 AM 發表 查看引用來源

係的,你坐要30個鐘!
語毛輪次 唔識又9up, diu!

引用:
原帖由 lung007 於 2011-7-22 10:40 AM 發表 查看引用來源

無火車可以直接去到廣東省的中山市!

車:中女991或榮利直通,來回票價hk$180,太子上車,大概3.5小時到石岐國際!

船:珠江客運,尖嘴中港城直到中山港,自己上佢網頁睇!
坐大巴最好.....價錢平, 座位都唔錯......打下機, 瞓下覺, 發下SMS時間好快過......

坐船仲要坐多程中巴.....但來回要400幾........唔抵....

引用:
原帖由 記著食藥 於 2011-7-30 19:41 發表 查看引用來源

語毛輪次 唔識又9up, diu!
係的,你言之有物,你好識,所以你10Up,掉!

坐長途巴士好,20~30分鐘開一班,票價好似RMB$100 樓下,羅湖商業城樓下就有,火車都不方便.

引用:
原帖由 Benlinhk 於 2011-8-2 06:55 PM 發表 查看引用來源
坐長途巴士好,20~30分鐘開一班,票價好似RMB$100 樓下,羅湖商業城樓下就有,火車都不方便.
好似 $85 人仔

香港買來回票 $160 國際酒店對面落

我上星期日剛去過。羅湖罪惡城樓下大巴,RMB80.00 ,車程 2 小時 15 分(不過我在南區火炬開發區就落左),去到總站應該要 2.5 小時走不掉。

引用:
原帖由 Dupplo 於 2011-8-4 12:43 PM 發表 查看引用來源
我上星期日剛去過。羅湖罪惡城樓下大巴,RMB80.00 ,車程 2 小時 15 分(不過我在南區火炬開發區就落左),去到總站應該要 2.5 小時走不掉。
中山果區友無嚴打?

前往最後回覆