公安法

收藏  |  訂閱
25  4.9k

引用:
原帖由 -蕉- 於 2011-5-20 06:20 PM 發表 查看引用來源

咁就大鑊啦
有邊個叫雞會講定個全名俾隻雞知架
又要隻雞講個真名你知,鄉下?
單單係話你聽幾多歲都多數係流架啦:smile_30:  
:smile_o01:咪係,條條女都話十八廿二呀啦!

知得條女甘多料,食飯盒:smile_41:

其實大陸呢方面法規太過時:smile_45:

有法無法公安共產黨就大晒!!佢KO及共產党唔跟法,你去邊度投訴...實例你唔濕水,你的企業(跟法)要二年各單位蓋齊印才能啟業..有$濕..無使一星期ok..又實例你過HK關後有申請大6車牌,其中(跟法律)你一定必有HK車牌及大6地址及驗身...你比足夠$.乜刀唔使,過數曰就有大6車牌!!!!!!這又乜大陸法律(比貪官發財用既工具!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Depends on your luck and their need!!!

引用:
原帖由 查篤撐 於 2011-5-20 11:43 AM 發表 查看引用來源

今天在大陸上酒店只要說大家是男女朋友(只要說得出個名)便可以。
香港都有條非法集會的法例,凡是三個人在公共地方一起便算數,不過咁耐警方都沒執行過。
3個朋友一齊食飯都算非法集會:smile_53:

引用:
原帖由 在水32號 於 2011-5-20 09:41 AM 發表 查看引用來源

如果捉到咁, 會點罸先
凡执法者,均意在隨意,咁即係話,睇你好定吾好彩渚

ching,收到晒,已後叫雞爆房要11pm前退房。所以時租最著數,以後安全喇,天下無敵,萬毛一塞。出入平安law:smile_40::smile_40::smile_40:

先回..大學生..3人同枱食飯無問题..但站在街上沒合理觧釋屬違法
到新兵同怎;叫雞在大陸屬風化案不論男.女同有罪刑
同樣两地有法例規管的..但執法的就看心情及當時時勢

引用:
原帖由 mllmllmll 於 2011-5-21 02:04 AM 發表 查看引用來源
有法無法公安共產黨就大晒!!佢KO及共產党唔跟法,你去邊度投訴...實例你唔濕水,你的企業(跟法)要二年各單位蓋齊印才能啟業..有$濕..無使一星期ok..又實例你過HK關後有申請大6車牌,其中(跟法律)你一定必有HK車牌及大6地 ...
這樣子也有正負面的..可能你沒有在大陸營商過..不然你不会說得那偏激
法例係人定..亦係由人去執行
hk雞蛋仔亞伯就是例子....你要政府嚴格執行撿舉他嗎?
我友人說過一句..冲動是魔鬼..小心小心

前往最後回覆