大戰晚裝女友

收藏  |  訂閱
38  19.0k

支持你:smile_40:

support ar~~

口語化, 都寫得幾傳神, 不過就好多錯別字, 啲廣東話音字唔計叻, 但係有啲好簡單0既字都寫錯晒, 你係大學生嚟喎, 究竟係香港教育失敗, 抑或係你個人問題呢? 文內你提到話 "廢SIR教廢課", 或者應該係 "廢SIR教出啲廢學生", 哈哈哈! 得罪晒, 罪過罪過, 請原諒則箇!

肌寒交迫 = 饑寒交迫
此終 = 始終
囉出 = 攞出
"櫃" = 跪
座上台做 = 坐上枱做
佢將台 = 佢張枱
無牆埃住 = 無牆挨住
佢個胸到 = 佢個胸度
眼訓 = 眼瞓
錫脛脛 = 錫頸頸
覽住 = 攬住

推下推下:smile_40:

引用:
原帖由 小城來客 於 2011-1-18 05:37 PM 發表 查看引用來源
口語化, 都寫得幾傳神, 不過就好多錯別字, 啲廣東話音字唔計叻, 但係有啲好簡單0既字都寫錯晒, 你係大學生嚟喎, 究竟係香港教育失敗, 抑或係你個人問題呢? 文內你提到話 "廢SIR教廢課", 或者應該係 ...
多謝你先
我會改番好架喇

見你咁有心機,幫我 point out 番我o既錯誤
一定要比 d 心機改番 d 錯字啦

下次一次唔會打再錯, i promise
(我都唔想睇我 post 既網友睇到咁慘
不斷有錯字)

引用:
原帖由 小城來客 於 2011-1-18 17:37 發表 查看引用來源
口語化, 都寫得幾傳神, 不過就好多錯別字, 啲廣東話音字唔計叻, 但係有啲好簡單0既字都寫錯晒, 你係大學生嚟喎, 究竟係香港教育失敗, 抑或係你個人問題呢? 文內你提到話 "廢SIR教廢課", 或者應該係 ...
哈...算啦係咁上下

引用:
原帖由 Tck310769 於 2011-1-18 04:41 PM 發表 查看引用來源
支持,個故仔寫得幾好wor。
故仔:smile_41:
真事黎架:smile_27:

引用:
原帖由 多謝失戀 於 2011-1-18 07:48 PM 發表 查看引用來源

哈...算啦係咁上下
其實有時d字識既
不過打字o既野

有時唸唔到個碼
就求求祈祈打d別字囉

下次出 post 我都係睇多次先 post 喇:smile_13:

:smile_o08: 樓主好衰...我病到死下死下咁要我比評語你:smile_o03:

都唔錯~~~加油2011大計啦你

引用:
原帖由 MISS小肥豬 於 2011-1-18 08:15 PM 發表 查看引用來源
:smile_o08: 樓主好衰...我病到死下死下咁要我比評語你:smile_o03:

都唔錯~~~加油2011大計啦你
你病又唔話我知
呢到大把人想幫你探熱啊!!!

多 d 休息,早日康復

前往最後回覆