自慚形穢:月入二萬香港郎 難獲內地女垂青

收藏  |  訂閱
24  9.5k

引用:
原帖由 lover01 於 2010-9-14 12:48 AM 發表 查看引用來源
30K,  我不會娶內地女人, 信唔過 !! 刁就可以
睇下你係邊度識啦!K場及桑拿的,我現在去都唔想去

thanks for sharing!

唔會有人信咯:smile_o14:

引用:
原帖由 mr2pat 於 2010-9-18 12:25 PM 發表 查看引用來源

睇下你係邊度識啦!K場及桑拿的,我現在去都唔想去
Ching 話刁only wor...唔去K場及桑拿的....邊度有得刁:smile_o14:

香港有二萬唔做.. 返去大陸工作為左溝女?? 佢係咪傻左..:smile_41:

引用:
原帖由 sam2062 於 29-9-2010 23:51 發表 查看引用來源
香港有二萬唔做.. 返去大陸工作為左溝女?? 佢係咪傻左..:smile_41:
AGREE ~~:smile_30:

引用:
原帖由 賤信型喎正仆街 於 2010-9-14 11:16 PM 發表 查看引用來源

早年港人風光,內地女孩子嫁給港男,定會令整條村的人都羨慕,但是現在,香港工作壓力大,搵食艱難,內地女孩子早已不再稀罕「香港郎伙」,港男北上擇偶也經常遭遇滑鐵盧。  郭先生祖籍廣東惠州,父母早年移民香 ...
係有呀。。。DHL。。做係有。。

引用:
原帖由 龍龍~ 於 2010-9-16 04:52 AM 發表 查看引用來源
大陸報紙係吹比大陸人睇:smile_38: :smile_38:
2萬搵唔到大陸老婆?莫非大陸男人平均工資高於3萬?:smile_30: :smile_30:
而家真係好多大陸人搵到1萬人仔

比某D香港人工資高

鬼咩師兄,你月入先得2萬,內地好多人日入到2萬,點比

引用:
原帖由 賤信型喎正仆街 於 2010-10-1 04:23 PM 發表 查看引用來源

而家真係好多大陸人搵到1萬人仔

比某D香港人工資高
中國高工資,月薪千萬都有?但這是少數:smile_38:
如果要討論就要講人均收入,並不是講某些人:smile_40:

香港中位數是12000元:smile_45:

前往最後回覆