上一頁下一頁
發新話題

大陸女人落香港生仔。。急

收藏  |  訂閱
52  4.4k

引用:
原帖由 openzoo 於 2010-1-21 10:37 AM 發表 查看引用來源

甘大住個肚渣住個單程証比晤比過關架?
生之前摞到單程証就無問提啦!只係怕大陸發証部門無禁準時批個証比你,佢地做野無人會古計到嫁!

公立HKD39000. 私家因院而異!!

佢有單程證都無用, 因為依伽都六個月啦~個肚都出曬來了,
而佢之前又無喺香港預約醫院(公立/私家),
佢無醫管局嘅證明, 係唔會俾佢過關架!!
:smile_45: 你叫佢儘快喺大陸辦準生證, 生佐到時先申請來港定居囉.

引用:
原帖由 openzoo 於 2010-1-21 10:37 AM 發表 查看引用來源

甘大住個肚渣住個單程証比晤比過關架?
一定唔俾!!
佢無醫管局嘅證明.:smile_42:

引用:
原帖由 bchan 於 2010-1-20 11:07 PM 發表 查看引用來源
內 地 之 計 劃 生 育 政 策 鼓 勵 晚 婚 晚 育 , 提 倡 一 孩 政 策 , 除 非 符 合 法 規 規 定 , 可 要 求 生 育 第 二 名 子 女 , 否 則 超 生 即 屬 違 法 , 違 規 者 需 繳 付 社 會 撫 養 費 用 。:smile ...
好清楚,謝謝師兄。

引用:
原帖由 babyCrying 於 2010-1-21 01:02 PM 發表 查看引用來源

一定唔俾!!
甘大獲?等我話比佢聼先。

hk予約收證咩:smile_41:

引用:
原帖由 babyCrying 於 2010-1-21 01:02 PM 發表 查看引用來源

一定唔俾!!
人地講單程證呀,睇清楚先答啦

真唔明,甘簡單既野,攪到甘複雜,有雙程證去hk予約咪得羅.

引用:
原帖由 新全記 於 2010-1-21 02:43 PM 發表 查看引用來源
就係因爲我既朋友晤想比甘多錢落泥香港預約,所以咪等到單程証一出就沖落泥入醫院生。:smile_13:

引用:
原帖由 新全記 於 2010-1-21 02:43 PM 發表
ha, 佢甘樣就費事理佢,即管生時才衝關,生唔到,個仔就做國內居民,屆時再申請來港,只需1年半時間:smile_39: :smile_34:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆