一咭兩號發一信息上大陸都要成$1一條

收藏  |  訂閱
27  3.3k

引用:
原帖由 frankielam88 於 2009-12-26 07:44 PM 發表 查看引用來源
中移動一卡兩號要收$25月費, 另在香港發只可以發俾中移動用戶, 唔可以發俾聯通, 發一條價錢$0.19, 系大陸就系$0.15. 不過系大陸打本地電話要$0.49一分鐘(不包在月費內). 所以都唔平系, 7仔好似無得賣, 我都係系鴨記D ...
打電話黎計, 聯通是否著數D(香港打上去/大陸本地)

引用:
原帖由 eltonjohn2006 於 2009-12-26 07:56 PM 發表 查看引用來源
打電話黎計, 聯通是否著數D(香港打上去/大陸本地)
吾好制!
打上大陸用 長途電話卡或申請0080支類的長途電話公司一分鐘先係$0.1 ~ $0.2左右

引用:
原帖由 fengliu3 於 2009-12-26 09:48 PM 發表 查看引用來源

吾好制!
打上大陸用 長途電話卡或申請0080支類的長途電話公司一分鐘先係$0.1 ~ $0.2左右
yes. 如果系香港打長途電話就唔好用一卡兩號打, 用IDD打平好多.
如果系大陸打本地, 就要睇你系大陸多唔多用, 因為中移動就算你唔打, 點都要俾$25月費, 聯通就唔駛. 不過中移動發信息平好多.

多謝ching報告

多謝好正的資料

中移動﹙香港﹚
一卡兩號
0.28港紙

引用:
原帖由 fengliu3 於 2009-12-26 06:17 PM 發表 查看引用來源
應該係$0.5一條
CHING 你睇錯咗
中移動係香港只可以發比自己台
中移動係香港只可以發比自己台??????
咁有鬼用咩!

用飛信啦唔駛錢,不過只能發比中移動!

引用:
原帖由 eltonjohn2006 於 2009-12-26 07:37 PM 發表 查看引用來源
HK 邊度有得買? 7仔都話冇......
好似太子維X酒店中港直通車對面.

引用:
原帖由 frankielam88 於 2009-12-26 07:44 PM 發表 查看引用來源
中移動一卡兩號要收$25月費, 另在香港發只可以發俾中移動用戶, 唔可以發俾聯通, 發一條價錢$0.19, 系大陸就系$0.15. 不過系大陸打本地電話要$0.49一分鐘(不包在月費內). 所以都唔平系, 7仔好似無得賣, 我都係系鴨記D ...
我系羅湖關口中國移動買! !都OK!

前往最後回覆