福田口岸點解甘小人過關既

收藏  |  訂閱
24  1.2k

福田口岸過關大陸海關查得很緊,周不時要查袋,所以就算去福田/水圍wet嘅人多數都用番羅湖過關.

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2009-8-26 10:50 AM 發表 查看引用來源
福田口岸過關大陸海關查得很緊,周不時要查袋,所以就算去福田/水圍wet嘅人多數都用番羅湖過關.
冇錯....特別係對 d 後生仔 , 過親都查 !!
問長問短 !!

是因為禁區馬路太窄,5可以容納大流量and火車班次5及羅湖
我經常過
有時都好能多人

Yes, agree 冇錯....特別係對 仔 , 過親都查 !!

回覆 8# 的帖子

有的士,巴士,地铁,都话交通不便?

借口咩!

引用:
原帖由 sukiwonder 於 2009-8-26 07:13 PM 發表 查看引用來源
有的士,巴士,地篬,都�交通不便?

借口咩!
咩叫借口?籍口??!你好多錯別字喎,還是特意的??!
你有否會意清楚別人 為何會這樣說
知否什麼是比較,有比較才會知這個是不便

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2009-8-26 03:10 PM 發表
是因為禁區馬路太窄,5可以容納大流量and火車班次5及羅湖
我經常過
有時都好能多人
第日有雙口岸,二邊可以互通咪好d羅....

我本人好likely 福田區, 有書城, 中心城..
我覺得係D福田大6 海關. 乜都查, 乜都捉, 我試過6-7個空紙盒返大6, 海關話唔可以禁多. 要用快遽. 仲話下不為例.
拎張好舊電腦音card, 又話要打稅, 我當時就丟!
仲有好多次唔記得乜,
福田裸體過關最好, 查你條毛.

引用:
原帖由 Jack_boy 於 2009-8-26 08:58 PM 發表 查看引用來源

咩叫借口?籍口??!你好多錯別字喎,還是特意的??!
你有否會意清楚別人 為何會這樣說
知否什麼是比較,有比較才會知這個是不便
C兄, 借口同籍口是一樣, 借口是大6或國語講法...
http://baike.baidu.com/view/263017.htm

引用:
原帖由 highbeam 於 2009-8-26 11:45 PM 發表
我本人好likely 福田區, 有書城, 中心城..
我覺得係D福田大6 海關. 乜都查, 乜都捉, 我試過6-7個空紙盒返大6, 海關話唔可以禁多. 要用快遽. 仲話下不為例.
拎張好舊電腦音card, 又話要打稅, 我當時就丟!
仲有好多 ...
纸盒都唔得?
唔系挂...

前往最後回覆