原來內地好多女假結婚排緊期來港

收藏  |  訂閱
33  3.7k

引用:
原帖由 JerJer. 於 2009-7-26 01:44 AM 發表 查看引用來源
由於內地打風,留0係香港玩住先,去左香B玩,遇到好多假結婚來港搵食既囡,佢地未落來之前係0係香港附近做,珠海,深圳,東莞都有,多數學好左廣東話,有d重0係正骨場做,諗諗下發覺原來我溝緊既正骨女都有可能已經"結左婚"..唔 ...
重有一樣呀,c hing,我朋友係房置做,佢地知好多大陸人同香港人的古或野 :

有一個case係 : 香港男係大陸結婚,算係真ge,生二個細佬,跟住申請細路來香港,然後去申請公援,理由係要照顧二個細路,條友一早計劃係咁樣攞公援,後來女人到香港,跟佢離婚,個男冇預呢樣,結果判仔女跟亞媽,男ge自
出公屋,條友連公屋都冇埋

有次條qq女都話有人想假結婚,問我制唔制,咪攪我

引用:
原帖由 lone-lone 於 2009-7-26 02:05 AM 發表 查看引用來源
假結婚博居留全世界都有
咪就係 !!!! :smile_42:

引用:
原帖由 風月夜遊人 於 2009-7-26 06:23 AM 發表 查看引用來源
咩叫香B:smile_o05:  
香B咪係香港其中一個勝地嘛!

唔駛子矣假結婚, 來港搵食既囡, 唔死冇撚用

引用:
原帖由 JerJer. 於 2009-7-26 01:44 AM 發表 查看引用來源
由於內地打風,留0係香港玩住先,去左香B玩,遇到好多假結婚來港搵食既囡,佢地未落來之前係0係香港附近做,珠海,深圳,東莞都有,多數學好左廣東話,有d重0係正骨場做,諗諗下發覺原來我溝緊既正骨女都有可能已經"結左婚"..唔 ...
...重可以順手分你一半身家同拎膽養費,咁咪好危險?!

---------------------

多數假結婚既港男係老窮鬼,無身家比人份,

其他呢,最好都係簽份「離婚後不分身家協議書」穩陣,外國好興架!

引用:
原帖由 流晶花園 於 2009-7-26 09:45 AM 發表 查看引用來源

重有一樣呀,c hing,我朋友係房置做,佢地知好多大陸人同香港人的古或野 :

有一個case係 : 香港男係大陸結婚,算係真ge,生二個細佬,跟住申請細路來香港,然後去申請公援,理由係要照顧二個細路,條友一早計劃係咁樣 ...
想食綜援既港男,如意算盤打爛左,而家無咁易架啦!

引用:
原帖由 風月夜遊人 於 2009-7-26 06:23 AM 發表 查看引用來源
咩叫香B:smile_o05:  
尖x咀...x檳...b座...:smile_38:

引用:
有好多身 + 就唔好結婚喇:smile_o14:

多謝ching報告

回覆 1# 的帖子

依啲囡屌完好休褲走啦 ... 仲同佢地結婚 ?!! :smile_53:

前往最後回覆