上一頁下一頁
發新話題

cp洗太平地之我見..不喜勿插

收藏  |  訂閱
93  8.4k

好認同師兄意見記得我們是"客"!

引用:
原帖由 cacoke 於 2009-7-22 05:06 PM 發表 查看引用來源
會唔會講得太揚太白呢??
我覺得佢講得好好喎!

尤其是:
1) "其實最好就可以順便整一整班地方官..你老味錢就識刮.堂堂一個大鎮治安,交通,規劃冇樣得"
你睇下火車站出面,龍蛇混雜!再睇下花都對出果個十字路口,路又爛,交通燈又無,真係睇到"O"口西咀!

2)"因為地理同人數既關係我地始終都佔佢地收入比例唔小..其它例如台胞同東南亞等都好難養得起佢地咁大班人...如果剩係靠商務同本地客係而家既時勢可以收皮"
其實好多台胞同商務客ge消費並不高,叫2碌白酒就坐成晚,猜枚劈酒?白酒喎,舊零水一碌,你飲得幾多?只意佢地張單養個場,真係死得喇!

支持,你估阿爺唔知東莞靠咩維生咩,但係每年上繳0既錢根本係天文數字,用重典係可以整頓,但東莞就會變死城一個,權衡過利益,天皇老子都唔敢郁呀,但show一定要做,係0甘倚停兩日平日囉,星期六咪五光十色

呢個TOPIC 可以寫成篇論文.

果時女女單純d:smile_45:

引用:
原帖由 kelly33 於 2009-7-22 05:21 PM 發表 查看引用來源
好長和好清晰的論點,雖然不全部認同,
但都好佩服 testmodel兄的觀點。

反正大陸的娛樂事業,總會有佢一套特定的法則,
你掃既咪斗下,唔掃咪上去玩啦!

我地求既係出火,咁佢地求既就係錢,
各取所需,沒 ...
ching誇獎拉..我係D台一向都係cdrom..我都見過有唔少CHING寫野好有POINT
我寫呢篇野好主觀下..都係有感而發,.出黎玩左咁耐我都好明白夜場既法則..
今次只係想呻下

thanks for sharing

回覆 1# 的帖子

(22/7)已經恢複營業 ... 都唔會去住 !!! :smile_53:

引用:
原帖由 testmodel 於 2009-7-22 04:56 PM 發表 查看引用來源
cp呢個地方真係令萬千男人醉生夢死既地方...我有d frd 早係紅c剛開張時就踏足..年代都十分久遠..
..我認識cp都係五年前左右.當時凡仔花街比x周影晒..都幾轟動..其實東莞洗太平地年年都有..基本上都係d大時大節前後下 ...
totally agree ching's opinion!!!!!!!!!!!!!!!!!

N年前就仲是客,而家改為"老襯"啦:smile_42:
引用:
原帖由 testmodel 於 2009-7-22 04:56 PM 發表 查看引用來源
仲有記住我地都係''''..

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆