上一頁下一頁
發新話題

aa老點你張會提早收爐,多謝大家這段時間的支持

收藏  |  訂閱
2.7k  52.4k

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-6-14 06:55 PM 發表

我都唔識講,你睇完之後睇下你又點睇...
粗略看過...各有問題
你見我去smboby個帖講意見,未算係彈,又唔見我會有事,
因我講的或會有眨低對方之誤會,所以在說前要表明善意批評,
就不會引起不必要誤會。

而早幾個月我在教主的帖都曾引起少少誤會,
就是不顧及對方感受,現在說話有眨人之意就會小心。

引用:
原帖由 dehum 於 2007-6-14 07:10 PM 發表

狀態既野問賭徒最清楚,係電視點會睇到隻馬有幾多狀態先!如果有興趣入場睇晨操,就清楚咩叫做識睇狀態,我都唔鐘意睇晨操,隻馬有無作戰水準最重要,好多時都係形勢最重要,好狀態唔代表一定贏,無狀態亦未必 ...
咁即係點.?? 現在有人話好明顯我買隻馬冇狀態,又話我買錯馬,但我由頭到尾都冇提過狀態(呢d咁冇準則既理據)呢樣野,所以我現在咪(請教)d高人,咩叫狀態囉..

引用:
原帖由 *職業賭徒* 於 2007-6-14 07:13 PM 發表

粗略看過...各有問題
就不會引起不必要誤會。

而早幾個月我在教主的帖都曾引起少少誤會 ...
被人眨其實唔係大問題,只要有理據,實在既証明,我會接受,我會服,但現在完全係2回事...
如果話我睇錯 擺明車馬 係因為人地唔去馬,我買錯一隻冇鬥志既馬,我會接受,但現在唔係呀嘛,所以我咪嘈囉...

引用:
原帖由 *職業賭徒* 於 2007-6-14 07:13 PM 發表

粗略看過...各有問題
就不會引起不必要誤會。

而早幾個月我在教主的帖都曾引起少少誤會 ...
無錯!字面上可能大家誤解,講既意思未必想傷害對方,好似我為例,*職業賭徒*批評我都唔鍾意,但佢俾到我欽敬既地方,初入來時我同佢講過晨操問題,佢令我完全認同,所以我都無再鬧,仲自已攞左另類賭馬方法俾大家研究,係呢度大家都係想贏錢,何必動氣!你估我中啲馬要講狀態咩?有狀態就無得分,自已再諗點買先係好玩之處!:096:

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-6-14 07:25 PM 發表

被人眨其實唔係大問題,只要有理據,實在既証明,我會接受,我會服,但現在完全係2回事...
如果話我睇錯 擺明車馬 係因為人地唔去馬,我買錯一隻冇鬥志既馬,我會接受,但現在唔係呀嘛,所以我咪嘈囉...
你賭左咁耐馬,咩叫做【勝者為皇,敗者為x】,輸左咪算囉!自已知輸咩咪得囉!:097:

引用:
原帖由 dehum 於 2007-6-14 07:34 PM 發表

你賭左咁耐馬,咩叫做【勝者為皇,敗者為x】,輸左咪算囉!自已知輸咩咪得囉!:097:
我本來同意你講既野,嬴就嬴,輸就輸,但要令人信服唔好借意貶低人先得架..

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-6-14 07:16 PM 發表

咁即係點.?? 現在有人話好明顯我買隻馬冇狀態,又話我買錯馬,但我由頭到尾都冇提過狀態(呢d咁冇準則既理據)呢樣野,所以我現在咪(請教)d高人,咩叫狀態囉..
你地大家總算朋友,又何須太執著
成王敗寇乃定律,
勝方認叻人之常情,應畀人威下,
輸者被彈便一笑接受,只要不太過份又沒惡意便算。

至於「狀態」,你沒講錯沒標準,何謂「八成」,大家把秤都有分別,雖有一個客觀標準,但亦可主觀批判,如你下次講狀態評馬也可:041: ,只不過經驗告訴我,絕對信不過而已。:096:

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-6-14 07:38 PM 發表

我本來同意你講既野,嬴就嬴,輸就連,但要令人信服唔好借意貶低人先得?
佢無貶你,只係貶隻馬,今次輸左個形勢,隻【開心】攞到先機,隻【擺明】失驚無神俾兩隻4.11頂死,韋達都未必估到,跑馬吸引之處就係呢度!

引用:
原帖由 *職業賭徒* 於 2007-6-14 07:42 PM 發表

成王敗寇乃定律,

至於「狀態」,你沒講錯沒標準,何謂「八成」,大家把秤都有分別,雖有一個 ...
我敢講呢度無咩人,真係完全對狀態了解,但賭徒講我都會信吓!:096:

引用:
原帖由 *職業賭徒* 於 2007-6-14 07:42 PM 發表

成王敗寇乃定律,

至於「狀態」,你沒講錯沒標準,何謂「八成」,大家把秤都有分別,雖有一個 ...
如果你有留意我出心水既時候,絕小提到狀態,我多數都係講賽績或跑法,因為呢d先係實質睇到又計到既野...講狀態出心水同一d 呃$$既評馬人有咩分別,求其話隻馬大勇特勇咁就過骨啦....:046:

而且我就係因為當佢係朋友先梗加扯火..駛唔駛用商台d cheap友黎眨我呀...:046: :046:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆