上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  453.0k

引用:
原帖由 cb01 於 2018-12-27 03:35 PM 發表 查看引用來源

我係完全無左個段記憶..根本咩都5知道
28 days 快速combo 去關愛? , 之後49日先做返一個實驗型combo呢個去邊到做?
對的師兄, 師兄可以爬文睇下師兄去邊度做,而家都好多,診所有呢個測試,分別只在於牌子,價錢,同埋出報告嘅時間.

引用:
原帖由 cb01 於 2018-12-27 03:35 PM 發表 查看引用來源

我係完全無左個段記憶..根本咩都5知道
28 days 快速combo 去關愛? , 之後49日先做返一個實驗型combo呢個去邊到做?
或者用一個常理去推測,去玩的話,嗰啲女仔唔係擔心性病,而係擔心會意外懷孕,你估下佢哋會同你進行無套陰道交?
作為一個商業服務交易,你畀多啲錢,佢哋做小啲,先係合乎佢哋嘅利益,意外懷孕都中斷佢哋嘅生計,而且你唔加錢人哋都唔會有誘原咁做.
所以有時情景只係自己想像出嚟.
但願你真係擔心,噉咪將自己當唔做假設係高風險,咁樣驗完之後你心理上會更加安心

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-12-27 03:45 PM 發表 查看引用來源

或者用一個常理去推測,去玩的話,嗰啲女仔唔係擔心性病,而係擔心會意外懷孕,你估下佢哋會同你進行無套陰道交?
作為一個商業服務交易,你畀多啲錢,佢哋做小啲,先係合乎佢哋嘅利益,意外懷孕都中斷佢哋嘅生計,而且你唔加錢人哋都唔會有誘原咁做.
所以有時情景只係自己想像出嚟.
但願你真係擔心,噉咪將自己當唔做假設係高風險,咁樣驗完之後你心理上會更加安心 ...
我都明白既..唉...但實驗型combo..我去關愛都做到嗎?
但我15日就去關愛會5會好d?/.//我真係好怕~~

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-12-27 03:27 PM 發表 查看引用來源

無套口交,我諗師兄係擔心菜花,但係這種途經,唔係一個有效嘅傳染途徑,尤其是你係屬於接受嗰一方.
主要睇嗰粒嘢係什麽,你先去搵皮膚科醫生,作直接診斷 ...
多謝師兄,我想問咁其實冇套口交中棷菜花常見嗎?我睇醫生佢話要觀察,再生先再驗,潛伏期仲起瑪3個月,真係好驚好後悔

引用:
原帖由 cb01 於 2018-12-27 03:57 PM 發表 查看引用來源

我都明白既..唉...但實驗型combo..我去關愛都做到嗎?
但我15日就去關愛會5會好d?/.//我真係好怕~~
關愛提供嘅並非實驗室型,實驗室型係抽一筒血拿去實驗室驗,可以google下。

引用:
原帖由 rck888 於 2018-12-27 06:23 PM 發表 查看引用來源

多謝師兄,我想問咁其實冇套口交中棷菜花常見嗎?我睇醫生佢話要觀察,再生先再驗,潛伏期仲起瑪3個月,真係好驚好後悔
最簡單的話,趁而家有懷疑癥狀出現,可以去抽取樣本做一個hpv dna,睇下是否hpv.

引用:
原帖由 Iamnotkelly 於 2018-12-27 07:07 PM 發表 查看引用來源

關愛提供嘅並非實驗室型,實驗室型係抽一筒血拿去實驗室驗,可以google下。
咁係創建?我見到HIV p24抗原和抗體組合檢測..係5係呢個
不過距寫係14天空窗

引用:
原帖由 cb01 於 2018-12-27 07:37 PM 發表 查看引用來源

咁係創建?我見到HIV p24抗原和抗體組合檢測..係5係呢個
不過距寫係14天空窗
追番之前嘅post,你就會知道實驗室combo test嘅窗口期應該係幾多,14日係部分人有反應,但不是全部感染者都會有。你睇番GOT師兄嘅建議,28日同7個禮拜後去做,如果冇事就排除感染機會啦。

引用:
原帖由 Iamnotkelly 於 2018-12-27 09:38 PM 發表 查看引用來源

追番之前嘅post,你就會知道實驗室combo test嘅窗口期應該係幾多,14日係部分人有反應,但不是全部感染者都會有。你睇番GOT師兄嘅建議,28日同7個禮拜後去做,如果冇事就排除感染機會啦。 ...
如做快速15天..會5會做左先好D?

引用:
原帖由 cb01 於 2018-12-28 01:58 PM 發表 查看引用來源

如做快速15天..會5會做左先好D?
快速測試嘅準確率唔及實驗室型測試,15日快速測試唔可以準確話到你有冇受到感染,最好等夠28日先做實驗室型測試啦,如果真係好擔心,又花得起錢,就去做個pcr test,第一版有介紹,google研究下。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆