上一頁下一頁
發新話題

大摩馬房討論區第六章

收藏  |  訂閱
2.0k  433.3k

引用:
原帖由 鴻略 於 2017-4-10 07:54 PM 發表 查看引用來源

除了首仗投注了外,未輸過錢,因此不必死心,可能要開始俾錢佢使。

血統確是合長途。
跑完1場即跌20磅會有少少戒心

引用:
原帖由 鴻略 於 2017-4-10 07:54 PM 發表 查看引用來源

除了首仗投注了外,未輸過錢,因此不必死心,可能要開始俾錢佢使。

血統確是合長途。
得十個開 都係忍多一場 心水係奇妙星光 呢兩場千八開始有嘢睇 上二千二更合腳法 八檔仲好 萬一中段變奏容易走生位 隔晚飛好硬淨

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2017-4-11 11:42 PM 發表 查看引用來源
得十個開 都係忍多一場 心水係奇妙星光 呢兩場千八開始有嘢睇 上二千二更合腳法 八檔仲好 萬一中段變奏容易走生位 隔晚飛好硬淨
後者上次表現不俗,有機

30/4 女皇杯名單
香港:明月千里 威爾頓 將男 巴基之星 天才
日本:新寫實派
阿聯酋:莫他脅
澳洲:美國聯邦
法國:民間智慧

蓋世之寶等下次排好位,勝利歡星下次落班該可開勝門

20/4星期四
三班千二:勝利專家(王牌)
三班1650:猛闖(王牌)
四班1650:架勢堂

週一大摩有機會憑駿皇綵、美麗寶寶起孖,前者3出3捷,上仗增程升班照贏,今仗只負中磅排6檔,內側無快馬應不難CUT埋欄自己放頭形勢有利,後者回配潘頓排2檔可望補中

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2016-7-8 10:23 PM 發表 查看引用來源
冠軍人馬獎
最佳短途:幸福指數
最佳一哩:首飾太陽
最佳中距離:明月千里
最佳長途:將男
最佳新馬:紅衣醒神
最大進步:發盈喜
最受公眾歡迎馬匹:明月千里
香港馬王:明月千里

恭喜大魔頭又一隻馬王誕 ...
如果大摩可以養到一隻由52分起步之後一直贏上頂班兼做埋香港馬王嘅話,相信呢份喜悦感會更大!:071:

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2017-4-12 03:17 PM 發表 查看引用來源
30/4 女皇杯名單
香港:明月千里 威爾頓 將男 巴基之星 天才
日本:新寫實派
阿聯酋:莫他脅
澳洲:美國聯邦
法國:民間智慧
我覺得大賽之王肥克應該可以憑莫他脅再奪女皇盃,莫他脅喺最近兩屆杜拜世界盃分别跑第2及第4,只係輸比當時世界排名頭兩位嘅霸道駒及閃亮加州,以呢兩場賽績推算,我相信莫他脅喺女皇盃已經足以和同場其他對手周旋甚至贏馬,不過講到底,就算邊隻贏都好,呢場賽事嘅水準都只係屬歐洲二線水平:005:

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2017-4-9 07:43 PM 發表 查看引用來源

鴻兄你對摩高一丈算唔算死心不息XD
睇埋星期三天氣先 係咁有雨場地有變嘅話摩高一丈就唔敢講 但對英明神駒 康樂神駒同海利多就不太有利 喺打比日嗰場三班二千呢三隻馬明顯受到場地影響跑唔出水準 尤其 ...
唔喜歡一起步起勢捉到頭都側埋

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆