上一頁下一頁
發新話題

明月夜~險失豬

收藏  |  訂閱
769  68.3k

引用:
原帖由 明月夜molly 於 2009-2-22 12:41 PM 發表 查看引用來源
唔好意思:') ..我都唔想:smile_42: ..我係電腦白痴嚟嫁..  
上存圖片及顯示圖片教學上存圖片:

步驟1:先到一些存放圖片的網站把閣下電腦中的圖片上載.
步驟2:上載成功會由該網站給予一個代表圖片的連結.
以下用個較穩定的網站作介紹:
www.photobucket.com(需要開設一個戶口)
開設個人戶口後會進入以下頁面.

按 1 選擇需要上載圖片, 2 說明按 Ctrl 鍵可選擇多張圖片, 3 說明圖片的尺寸限制爲 800 X 600.過大尺寸會由該網站整理的,免費用戶最大支援1024x768.
按 4 可選擇其他上載方式, 選擇圖片按開啟便會開始上載.

如上所指, 選擇 old uploader 上載模式如下:
按 A 選擇閣下電腦中的圖片後,按 D 便開始上載.
如要上傳超過一張圖片可按 B 的位置,
C 是說明圖片的尺寸限制爲 800 X 600.過大尺寸會由該網站整理的,免費用戶最大支援1024x768.

上載完成會見到以下提示.

因爲有個人戶口關係,所有已經上載的圖片資料會完全紀錄,以下紅格便是代表該圖片的連結.

顯示圖片:

步驟1:先把將代表圖片的連結複製.
步驟2:貼於想顯示的位置,包括主題或回帖位置,頭像位置(一星級會員或以上功能),簽名檔位置(二星級會員或以上功能).

引用:
帖子位置:

貼上圖片連結於主題內容或回覆位置,於圖片連結頭尾加入[ img]代碼:

引用:
原帖由 63021 於 2009-2-22 12:41 PM 發表 查看引用來源

明月夜我比條link
http://www.photobucket.com
要upload d相係到
多謝哂~堅版主既幫忙~
upload哂啦~咁跟住點放入條link嫁..thx!:smile_24:

引用:
原帖由 明月夜molly 於 2009-2-22 01:02 PM 發表 查看引用來源

多謝哂~堅版主既幫忙~
upload哂啦~咁跟住點放入條link嫁..thx!:smile_24:  
好期待:smile_47: :smile_47: :smile_47:

引用:
原帖由 明月夜molly 於 2009-2-22 01:02 PM 發表 查看引用來源

多謝哂~堅版主既幫忙~
明月夜妳睇#181就明

引用:

多謝哂~堅版主既幫忙~
快d快d..

明月妹呢:smile_13: :smile_13:

引用:
原帖由 63021 於 2009-2-22 01:06 PM 發表 查看引用來源

明月夜妳睇#181就明
亞堅版主~#181? :smile_41:

引用:
原帖由 明月夜molly 於 2009-2-22 01:29 PM 發表 查看引用來源

第13頁頂佢post左點樣放上黎嫁啦:smile_13:

明月妹妹.,..
睇唔到啊.
:smile_40: :smile_40:

引用:
原帖由 明月夜molly 於 2009-2-22 01:29 PM 發表 查看引用來源

係妳個post第13頁#181呀

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆