上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 6

收藏  |  訂閱
1.2k  122.3k

引用:
原帖由 仆街猩猩 於 2008-3-21 12:03 AM 發表
好多人認為同歡場女子拍拖,就叫沉船。我理解係,當你同條女一開始拍拖時,就知道段感情不能開花結果,卻執迷不悔地繼續下去,就叫做沉船啦。
故船者,女人也,無歡場女子與正經女仔之分,無大陸女女與港女之分 ...
咁如果同個女人可以開花結果果d:smile_13: 應該叫做咩呢:smile_41: 因為睇完師兄 紅色果段字都好讚成

回覆 #174 willishk 的帖子

等多四個月都好,你系 有心先好:smile_45: :smile_45:

回覆 #174 willishk 的帖子

ching可唔可以講講係邊個場
我都沉邪骨女
但又唔知佢地D合約制度係點
係咪新技師都有半年約0係身?

引用:
原帖由 ※邪虎※ 於 2008-3-21 12:08 AM 發表

咁如果同個女人可以開花結果果d:smile_13: 應該叫做咩呢:smile_41: 因為睇完師兄 紅色果段字都好讚成
介定沉船與否,最主要係你對段感情有冇信心,仲有一樣好重要,你在當中的掌控能力(有否俾條女牽著鼻子走)。若如呢度的師兄咁簡單界定沉船=同歡場女拍拖咁d狼狗咪個個沉晒船:smile_41:
如果你拍拖時有信心可以長久,懂得同內地女女相處,自己又似返個男人可以在這感情中掌控自如,甚至有優勢,呢d咪叫.....拍拖囉:smile_30:

引用:
原帖由 仆街猩猩 於 2008-3-21 01:07 AM 發表

介定沉船與否,最主要係你對段感情有冇信心,仲有一樣好重要,你在當中的掌控能力(有否俾條女牽著鼻子走)。若如呢度的師兄咁簡單界定沉船=同歡場女拍拖,咁d狼狗咪個個沉晒船:smile_41:
如果你拍拖時有信 ...
:smile_13: 暫時都係完全由我控制晒:smile_13: 只係暫時
甚至有少少覺得自己似狼狗:smile_27: 遲下唔知會點:smile_27: 但係都無十成信心
可能自己對內地既女仔都仲有少少保留:smile_13: 戒心就點都會有少少係度:smile_13: 不過而家都真係過得幾開心

引用:
原帖由 ※邪虎※ 於 2008-3-21 01:34 AM 發表

:smile_13: 暫時都係完全由我控制晒:smile_13: 只係暫時
甚至有少少覺得自己似狼狗:smile_27: 遲下唔知會點:smile_27: 但係都無十成信心
可能自己對內地既女仔都仲有少少保留:smile_13: 戒心就點都會有少少 ...
唔好亂用“狼狗”二字,佢冇使你錢,唔等於你係狼狗。如果每次出去連食飯錢都係佢俾,你食佢住佢,糧尾冇錢條女俾錢你,先叫自己做狼狗啦。
恭喜你,可以對佢under control,一係你係高手,更可能你根本唔鍾意佢,冇投入過段感情。
冇投入有好有唔好,好就清醒,清醒時錢方面一定唔會使大。錢事少,最重要係無論發生咩情況,你都唔會傷心。沉船最慘係感情上受折磨,情傷會影響以後對其他內地女仔(不論正唔正經)的看法。
唔好處係對呢段感情感到乏味,心靈上冇任何滿足感。

引用:
原帖由 仆街猩猩 於 2008-3-21 02:06 AM 發表

唔好亂用“狼狗”二字,佢冇使你錢,唔等於你係狼狗。如果每次出去連食飯錢都係佢俾,你食佢住佢,糧尾冇錢條女俾錢你,先叫自己做狼狗啦。
恭喜你,可以對佢under control,一係你係高手,更可能你根本唔鍾 ...
:smile_13: 本身自己都算係一個花心既人:smile_13: 同埋睇錢睇得好緊要:smile_13: 佢跟本就唔會用到我錢
例如話買呢樣買果樣 我就會話:你有錢自己買 我唔買 唔鍾意就唔好跟住我:smile_30: 呢句野成日都好好用
但當睇到師兄呢句更可能你根本唔鍾意佢,冇投入過段感情。之後諗諗下....
自己就唔係無投入過:smile_13: 但係我心目中 愛情跟本比唔上錢:smile_13: 可能呢個關係...滿足感已經好足夠:smile_13:

引用:
原帖由 仆街猩猩 於 2008-3-21 02:06 AM 發表

恭喜你,可以對佢under control,一係你係高手,更可能你根本唔鍾 ...
:smile_30: 咁我曾經都做個"狼狗"啦,想當年在msn識到條女,跟住發展到男女朋友的關係,佢真係試過比錢我用,大部份出街都係佢比錢,你地實會問,點解條女咁多錢呀?因為佢幫屋企人打工,佢老斗自己開既公司,我試過楂佢架車由廣州去清遠玩呀,不過最後我因為花心,比佢知道我係其他地方溝女,跟住就分左手啦:smile_39: 。

引用:
原帖由 ※邪虎※ 於 2008-3-21 08:25 AM 發表

:smile_13: 本身自己都算係一個花心既人:smile_13: 同埋睇錢睇得好緊要:smile_13: 佢跟本就唔會用到我錢
例如話買呢樣買果樣 我就會話:你有錢自己買 我唔買 唔鍾意就唔好跟住我:smile_30: 呢句野成日都好好用 ...
我由細到大都睇錢好重,自問識理財,而且唔會使好多錢落女度。但四年前沉左後開始變質,沉到阿媽都唔認得(真係阿媽都認唔到我,唔係講笑:smile_39:  )。而家使錢如泥牛入海,加上我係低收入人士,死得。
點解會有咁大轉變?因為我遇到自己喜歡的女人囉:smile_44:
引用:
原帖由 minimini831003 於 2008-3-21 10:50 AM 發表

:smile_30: 咁我曾經都做個"狼狗"啦,想當年在msn識到條女,跟住發展到男女朋友的關係,佢真係試過比錢我用,大部份出街都係佢比錢,你地實會問,點解條女咁多錢呀?因為佢幫屋企人打工,佢老斗自 ...
我想做狼狗都做唔到,心理接受唔到:smile_44:

引用:
原帖由 仆街猩猩 於 2008-3-21 12:09 PM 發表

我由細到大都睇錢好重,自問識理財,而且唔會使好多錢落女度。但四年前沉左後開始變質,沉到阿媽都唔認得(真係阿媽都認唔到我,唔係講笑:smile_39:  )。而家使錢如泥牛入海,?br /> 點解會有咁大轉變?因為我遇 ...
我都試過沉過一個k女,到最後真係咩都無,重試過欠人好多錢,好彩既係最後佢離開左我。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆