上一頁下一頁
發新話題

親眼目睹系列  #431更新近排發生既事情

收藏  |  訂閱
534  572.9k

引用:
原帖由 BABE阿心 於 17-12-2012 21:51 發表 查看引用來源

我硬盤入面正好係d文章,我用咩途徑可以拎番d資料出黎?係咪要買個獨卡器?

我就搵相熟朋友整,齋換底板都好快,硬碟資料還在,最好都係問問幫你整機師父啦?你冇理由嘥佰幾蚊買讀卡器。

引用:
原帖由 spamna 於 2012-12-17 10:37 PM 發表 查看引用來源

我就搵相熟朋友整,齋換底板都好快,硬碟資料還在,最好都係問問幫你整機師父啦?你冇理由嘥佰幾蚊買讀卡器。

朋友...在我身邊既朋友,大部分都信不過,信得過亦都不懂電腦。
所以我一定要親力親為,解決這件事。

辛苦你了師兄!

近排我在引版睇緊一篇老婆客串啤酒妹,情節跟我非常相似,所以引起我好大共嗚,不停追看。
http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=20859602&extra=page%3D1&page=1

大家未睇過,亦去收看!

另外,其實近兩個月來,我寫既進度都比較慢,直到目前為止,只是寫到第四集。
因為工作比較忙,一天工作十四小時,回家都差不多深夜一點。
依個情況應該會直到永遠,無法子因為我是老闆,所以好多夜晚寫野只得1-2小時,但兩小時有時一百字都寫唔出,完全睇心情。

所以我好想問下還有多少人仍然等待第二輯?如果無乜人再看,我寧願停刊,專心工作,找多點時間休息。

心兄,聽你情況,似乎係火牛壞!試下換隻火牛吧!

引用:
原帖由 BABE阿心 於 2012-12-18 01:17 AM 發表 查看引用來源
近排我在引版睇緊一篇老婆客串啤酒妹,情節跟我非常相似,所以引起我好大共嗚,不停追看。
http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=20859602&extra=page%3D1&page=1

大家未睇過,亦去收看!

另外,其實 ...
其實我估多數人都係咁架啦!都係臨瞓前寫1~2hrs.,包括我而家都係寫到攰又上來睇下...
心兄講真你篇故事好吸引,唔繼續寫就嘥料啲,我都係一個星期寫四、五晚咁咪鬥到篇文出來囉...
當然你比我更忙咁我咪當你每星期寫幾百字,慢慢泵上去咪得囉!

另外,我一路都期待你嘅文章!不過好老實,身體最緊要!我一D都唔介意等,你可以慢慢寫!如果你停刋,我會覺得好可惜!但身體係自己嘅,不要太勉強!

只能說句:你有心繼續寫,我有心繼續等!

引用:
原帖由 hksheep2004 於 2012-12-18 01:40 AM 發表 查看引用來源
心兄,聽你情況,似乎係火牛壞!試下換隻火牛吧!

火牛壞左?部機仲會開到嗎?
引用:
原帖由 hksheep2004 於 2012-12-18 01:43 AM 發表 查看引用來源
另外,我一路都期待你嘅文章!不過好老實,身體最緊要!我一D都唔介意等,你可以慢慢寫!如果你停刋,我會覺得好可惜!但身體係自己嘅,不要太勉強!

http://i1.hk/d/images/r10/mobile.jp ...
多謝你支持先!

引用:
原帖由 無巧不成書 於 2012-12-18 01:43 AM 發表 查看引用來源

其實我估多數人都係咁架啦!都係臨瞓前寫1~2hrs.,包括我而家都係寫到攰又上來睇下...
心兄講真你篇故事好吸引,唔繼續寫就嘥料啲,我都係一個星期寫四、五晚咁咪鬥到篇文出來囉...
當然你 ...
我的確係忙到爆,我已經九個月無放過一日假,除非自己病左,真係開唔到工,否則都要頂硬上,依個就係做飲食業既可悲之處。

每星期寫幾百字,就真係十年都未結局。現在我每集都over五千,寫得少我又覺得無乜意思,完全表達唔哂,師兄們又睇得唔過隱,我好想每集都好像發哥一樣,非常長篇,這是我目標來的。

所以我都猶豫左好耐,究竟仲寫唔寫好?停刊,我亦覺得好可惜,因為我第三,四輯已經想好哂。

心兄,不是火牛死嗰D壞。而係火牛開始老化,唔夠電咪有你嘅情況出現!你隻牛用咗幾耐?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆