上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  446.3k

引用:
原帖由 lyy2008 於 2010-8-12 07:13 PM 發表 查看引用來源
你有冇keep住食止痛藥?
我而加day3 坐都係唔郁基本上唔痛 掂到都係少少痛 但中午發現龜頭底有個位滲血 唔係黃色野 我怕係爆左線 不過我又唔覺得痛
怕因為食左止痛藥先以為自己情況無咩問題
機本上我係做完手術怕痛所以食咗一次ja:smile_30:r,之後都無食lu

引用:
原帖由 cktiabbg 於 2010-8-13 04:42 PM 發表 查看引用來源
我都唔識分水腫係點....
我想問各位, 手術後DAY 1會有咩變化?
我尋日離開診所時, 條J仲係幾靚, 未開始腫, 依家腫到粗左一倍...好似有一泡血o係入面咁...
我知有流血係正常既... 但係咁腫法 (即係龜頭底條根又紅又 ...
其實水腫同腫都係個形容詞gei,總之手術後通常都會腫的
遲D會慢慢散,但如果你腫到一個double,痛唔痛ga,唔知會唔會有瘀血係入面
打比姑娘問吓啦,或者早D覆診囉

引用:
原帖由 cktiabbg 於 2010-8-12 10:35 PM 發表 查看引用來源

你唔試下打去問可唔可以提早覆診??

我都做完喇 !!! 我唔係陳醫生, 係李醫生, 尖沙咀果間分行
依家都冇咩點痛, 佢開左2隻止痛藥俾我, 一隻係4個鐘食一次, 一隻係一日食2次
仲有抗生素, 又係4個鐘食一次
仲有 ...
止痛膏,扯旗果時搽???????咁多藥????????

唉.......今日覆咗診, 真係發炎:smile_39: ,
醫生同我清哂d膿, 洗咗傷口,
比咗1星期抗生素我食,
宜家每日都要去洗傷口呀!!!:smile_27:

過O左一個月零八日,D腫消O左DD,但係仲係見到個環....:smile_o08:

回覆 1885# 的帖子

我今日有返去睇, 醫生話係有瘀血積左o係入面.... 要耐d時間先會退
唉...依家d瘀血仲一直慢慢緊擴散...
醫生話冇野可以做, 唔會拆左d線清走d瘀血...都係繼續食果d藥
我依家怕情況會惡化...

我過左成五個WEEK了....但個龜頭坑對上, 傷口圈對落果度忽JJ 好似腫左..... (割完包皮成個龜頭露的)
而家已經無出血無分秘....但果個位腫左好唔舒服....其實即係點架?? 會唔會有事.

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-8-14 10:31 AM 發表 查看引用來源
我過左成五個WEEK了....但個龜頭坑對上, 傷口圈對落果度忽JJ 好似腫左..... (割完包皮成個龜頭露的)
而家已經無出血無分秘....但果個位腫左好唔舒服....其實即係點架?? 會唔會有事.
等佢慢慢消腫啦,我記得你之前好似發過炎ga wor c hing........:smile_19:

引用:
原帖由 cktiabbg 於 2010-8-13 11:37 PM 發表 查看引用來源
我今日有返去睇, 醫生話係有瘀血積左o係入面.... 要耐d時間先會退
唉...依家d瘀血仲一直慢慢緊擴散...
醫生話冇野可以做, 唔會拆左d線清走d瘀血...都係繼續食果d藥
我依家怕情況會惡化...
如果醫生都話等佢自己散,我唸你都係聽醫生講啦:')
你好似好多藥食喎 ching?????
想白吓邊個醫生做ga????

引用:
原帖由 excelboy 於 2010-8-13 08:04 PM 發表 查看引用來源
唉.......今日覆咗診, 真係發炎:smile_39: ,
醫生同我清哂d膿, 洗咗傷口,
比咗1星期抗生素我食,
宜家每日都要去洗傷口呀!!!:smile_27:
發炎好多時都會發生,唔緊要啦,食藥同洗傷口等佢慢慢好番啦........:smile_24:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆