上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  446.2k

引用:
原帖由 職業拳手 於 2010-8-10 02:59 AM 發表 查看引用來源

去到比醫生check會唔會好d?
我政府排期...
Check係可以
但我覺得唔駛割就唔好無啦啦捱一刀了

我明天就要做激光,所以都有少少問題請教咁多位師兄!
手術前個人方面有咩要準備?剃毛係自己剃定定係醫生會在手術前幫你剃?姑娘無叫我剃毛同埋做任何預備嘢!
醫療保險可以點claim? 呢d 手術可以claim到幾多呢?

引用:
原帖由 cktiabbg 於 2010-8-11 02:48 PM 發表 查看引用來源
手術前個人方面有咩要準備?剃毛係自己剃定定係醫生會在手術前幫你剃?姑娘無叫我剃毛同埋做任何預備嘢!
醫療保險可以點claim? 呢d 手術可以claim到幾 ...
仲有通常會幾耐覆診一次?覆診有證明請病假嗎?

引用:
原帖由 cktiabbg 於 2010-8-11 02:48 PM 發表 查看引用來源
醫療保險可以點claim? 呢d 手術可以claim到幾 ...
我上星期二做既, 姑娘無叫我剃不過我之前一日自己剃哂d毛,
醫療保險我無,就答唔到你
我就七日後覆診, 不過我著不到褲(太敏感了), 所以改了後日先覆,
記得買定生理鹽水, 濕紙巾和化妝綿, 發覺有水腫, d 師兄教話飲田七粉可消水腫,
昨日開始飲, 飲咗3次, 發覺是有效的, 如你手術後有水腫, 可以一試

引用:
原帖由 excelboy 於 2010-8-11 05:32 PM 發表 查看引用來源

我上星期二做既, 姑娘無叫我剃不過我之前一日自己剃哂d毛,
醫療保險我無,就答唔到你
我就七日後覆診, 不過我著不到褲(太敏感了), 所以改了後日先覆,
記得買定生理鹽水, 濕紙巾和化妝綿, 發覺有水腫, d 師兄 ...
田七粉可以在那麼買, 點樣沖呢?
明天我都會報告下做完手術後既情況... 大家交流下...

引用:
原帖由 cktiabbg 於 2010-8-11 11:12 PM 發表 查看引用來源

田七粉可以在那麼買, 點樣沖呢?
明天我都會報告下做完手術後既情況... 大家交流下...
田七粉我係有中藥賣既藥房買的,手術順利!!!

引用:
原帖由 excelboy 於 2010-8-10 06:20 PM 發表 查看引用來源

師兄, 我洗傷口時掂落去就有小小痛,
貢算唔算發炎呀?:smile_41:
洗傷口時小小痛都正常的
但有不尋常的痛及紅腫,就可能係發炎:smile_19:
自己留意吓啦.....

引用:
姑娘會叫我空肚,剃毛同著緊身底褲或泳褲,
不過我覺得最緊要都係手術前打次飛機先:smile_30:如果唔係起馬三至四個星期無得搞喎:smile_27:
我份保檢就可以在診所到做都claim倒,你問番agent 好D:smile_13:

好彩我介左打飛機好耐姐@@
埋左口仲有黃色分泌..痴住晒好痛...
同埋開始個龜頭冇禁敏感,,不過腫左果d位都幾痛下=.=
幾耐先消腫嫁

引用:
原帖由 大象牙 於 2010-8-12 12:37 PM 發表

姑娘會叫我空肚,剃毛同著緊身底褲或泳褲,
不過我覺得最緊要都係手術前打次飛機先:smile_30:如果唔係起馬三至四個星期無得搞喎:smile_27:
我份保檢就可以在診所到做都claim倒,你問番agent 好D:smile_13:
你有冇keep住食止痛藥?
我而加day3 坐都係唔郁基本上唔痛 掂到都係少少痛 但中午發現龜頭底有個位滲血 唔係黃色野 我怕係爆左線 不過我又唔覺得痛
怕因為食左止痛藥先以為自己情況無咩問題

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆