上一頁下一頁
發新話題

名留在大陸夜遊見趣(一)水景老伯

收藏  |  訂閱
271  24.5k

引用:
原帖由 上田健太郎 於 2017-10-28 10:34 PM 發表 查看引用來源
無錯,有個大堂采耳同我講,佢間場有條油,每個星期五晚留到星期日晚先走,外形4×宅佬,多數食夠低消,幾日先做1,2個大堂,因為係香港收入唔高,所以好度叔,果間唔係皇濕呢d大場,最低消費好平,大堂又唔大,個個 ...
係咪四眼架?傳聞有條友成日周圍場留好耐,英豪我都撞過佢三次,
四眼成隻龜咁嘅柒頭,仲成日問技師借錢,四圍借四圍還,數琴數間間去等如食免費餐!

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:
原帖由 542yee 於 2017-10-17 01:05 AM 發表 查看引用來源
以前金色陽光有個啊婆七十幾歲逢星期一至五都住在骨場,個埸有間長房比佢住,到星期六佢屋企接返落去香港,星期日又送返上來,平時見佢都好開心,人到左咁上下年紀最緊要佢自己喜歡就ok
即係將個老母掟去骨場當住老人院?咁佢都做得出?
有乜理由佢老母會鐘意住骨場多過住屋企?奇趣!

引用:
原帖由 主挑好食 於 2017-10-17 07:05 PM 發表 查看引用來源
比我如果到咗佢這年紀就一定唔涉足夜場,人生不同階段
就一定過唔同階段的生活!
如果在有能力容許下,好似愛回家丹爺咁三代同堂,
都唔知幾開心!
咁又唔係喎!負擔得起,又無嘢好做,入骨場打發下時間
也應該是退休人仕一個是唔錯的娛樂!

引用:
原帖由 名留萬世 於 2017-10-29 07:04 PM 發表 查看引用來源

圣淘沙都長期有隻老乸系度,應該糸屋企人放佢入去嘅,行路都差啲要人扶!

引用:
原帖由 ho501501 於 2017-10-18 03:33 AM 發表 查看引用來源

依家啲下一代唔系話教好就可以,他們在外面已經被戴妖停與及其他的教到滿腦袋歪理!現在的年輕人再不是跟你以前果輩一樣!:smile_45:
講得啱!依家D死靚仔都鐘意為拗而拗,唔講道理的!

引用:
原帖由 名留萬世 於 2017-10-29 07:04 PM 發表 查看引用來源

香港住老人院要六七千,膳食又差,好似等死,住骨場,每月差不多,又多嘢食,又有後生仔女,命都長多幾年!

引用:
原帖由 小胖 於 2017-10-30 05:06 PM 發表 查看引用來源

香港住老人院要六七千,膳食又差,好似等死,住骨場,每月差不多,又多嘢食,又有後生仔女,命都長多幾年!
香港住老人院六仠梗系唔得啦:smile_38:

一格一格好似豬欄,簽咗衰仔紙政府比錢果啲有㗎!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆