上一頁下一頁
發新話題

劍氣山飄、 狼形虎嘯! 《6》新加入老劍馬經!

收藏  |  訂閱
1.9k  107.9k

老劍馬經之二  霸王被困
話說項羽戰無不勝, 可說天下無敵, 係講那時代.  最後都要自刎烏江, 如果開戰係香江, 就唔會自刎. 其實佢幸運戰無不勝唔多唔少都要靠佢隻神駒, 叫烏騅, 所以死都要死係烏江, 呢位霸王認真好有性格,  意想不到呢場戰役爆發一件驚人事件, 就要虞姬聽完垓下歌之後, 因四面楚歌都要自盡. 試想平時老成持重, 穩打穩扎既霸王都要失敗.

力拔山兮氣蓋世,
時不利兮騅不逝。
騅不逝兮可柰何,
虞兮虞兮柰若何?

1四平八穩(容巫)  2可攻可守(蘇莫)  3鑽之友(吳賴)  4大爆發(苗祈)  5滿貫中環(葉韋)  6幸運神駒(李楊) 7糖黐豆(方李)
8相中有你(葉杜)  9金巴裡好(吳蘇)  10非凡者(徐黃)  11友歡笑(霍黎)  12好性格(姚明)  13活潑飛揚(告吳)  14皇龍寶駒(鄭田)

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-5-29 09:12 AM 發表 查看引用來源
老劍馬經之二  霸王被困
話說項羽戰無不勝, 可說天下無敵, 係講那時代.  最後都要自刎烏江, 如果開戰係香江, 就唔會自刎. 其實佢幸運戰無不勝唔多唔少都要靠佢隻神駒, 叫烏騅, 所以死都要死係烏江, 呢位霸王認真好有 ...
1四平八穩
4大爆發
6幸運神駒
12好性格

老劍馬經之一  馬超要追贏

游魚卻在碧波池,
撞遭圍網四邊圍,
思量無計翻身出,
事到頭來惹事非.

話說有日包公帶著兩條靚王朝與馬漢步弟入圍頭地盤被人圍,  無法突圍,好彩撞見圍頭大佬同洪老爺共進中式點心當早餐,  又想好頭又有好尾, 息事寧人, 即時叫班兄弟放人.  

1騂龍(蔡郭)  2想贏就贏(方何)  3好腳頭(鄭田)  4大步走(何莫)  5有智者(呂麥)  6旅遊大使(賢李)
7兄弟勁(鄭杜)  8馬飛龍(賀明)  9火天大有(李楊)  10榮冠大道(葉史)

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-5-29 09:45 AM 發表 查看引用來源
老劍馬經之一  馬超要追贏

游魚卻在碧波池,
撞遭圍網四邊圍,
思量無計翻身出,
事到頭來惹事非.

話說有日包公帶著兩條靚王朝與馬漢步弟入圍頭地盤被人圍,  無法突圍,好彩撞見圍頭大佬同洪老爺共進中式點心 ...
1騂龍
3好腳頭
7兄弟勁
8馬飛龍

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-5-29 09:44 AM 發表 查看引用來源

1四平八穩
4大爆發
6幸運神駒
12好性格
老劍, 不愧為老總, 老成持重都比你估中係四平八穩.

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-5-29 09:49 AM 發表 查看引用來源

1騂龍
3好腳頭
7兄弟勁
8馬飛龍
又比你估中, 不過睇漏左老包其中一條靚是誰.

嬸婆: 雄哥, 你既咀唇可以話迷倒千萬馬迷少女心, 你隻馬留係我條佬處同樣可以揾到真主上馬, 唔一定係別人架! 我想多問一句, 你喜唔喜歡煲老藕架!

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-5-29 10:14 AM 發表 查看引用來源

又比你估中, 不過睇漏左老包其中一條靚是誰.
剪釗!

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-5-29 10:44 AM 發表 查看引用來源

剪釗!
唔係展超. 因第一場無佢份.

附件

阿拉修衫漏一个窿、上埋D無厘頭馬、騎王好危下!
蝦片仔反而出足!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆