上一頁下一頁
發新話題

劍氣山飄、 狼形虎嘯! 《6》新加入老劍馬經!

收藏  |  訂閱
1.9k  107.9k

咸通条女又几索!

因老舉馬經易犯爭議, 從今以後改為老劍馬經, 唔係老五馬經咁單調.

老劍馬經之一  霸王被困

話說項羽戰無不勝, 可說天下無敵, 係講緊那時代, 唔係現時,   最後都要自刎烏江, 其實佢幸運戰無不勝唔多唔少都要靠佢隻神駒, 叫烏騅, 所以死都要死係烏江, 呢位霸王認真好有性格,  意想不到呢場戰役爆發一件驚人事件, 就要虞姬聽完垓下歌之後, 因四面楚歌都要自盡, 平時老成持重, 穩打穩扎既霸王都要失敗, 好似係天意.

力拔山兮氣蓋世,
時不利兮騅不逝.
騅不逝兮可柰何,
虞兮虞兮柰若何?

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-5-28 09:12 PM 發表 查看引用來源
因老舉馬經易犯爭議,  從今以後改為老劍馬經, 唔係老五馬經咁單調.

老劍馬經之一  霸王被困

話說項羽戰無不勝, 可說天下無敵, 係講緊那時代, 唔係現時,   最後都要自刎烏江, 其實佢幸運戰無不勝唔多唔少都要 ...
你D詩句咁深、吾多明架i

收衫食泥、吾爆有鬼!

係討論區言論係自由的, 不過要靠乩文黎啟發靈感係好少有.  賭馬大部份靈感係來自數據, 同明日賭馬是甚麼一回事, 好似DUCAN仔就靠數據買中善財到, 都唔係靠乩文.

附件

528ducan 1.JPG (46.08 KB)

528ducan 1.JPG

其實好友益想埋位都想鋸埋小龍女, 因為常拼常勝馬主同亞徐係好老友架!

借香島鄧兄相一用!

小妹心情不妙!

今日三寶又係沈李賀組合趙晒, 沈永旺年年, 賀福愛寶, 徐獅子聰(如果唔係小巫放假, 10磅點都好過磅卦).
不過都要認住呢隻鷹, 係唔簡單隻鷹. 所以大叔今日都咁努力, 都係有佢份架!

師奶: 何仔, 下次有機會亞徐都有隻好馬會益你架! 我都想你鋸低小龍隻馬, 等佢唔好咁過癮.

附件

其實要風得鋒同自由旺係無關係, 只不過自由旺同主馬自由哥同經紀佬有關. 不過拉倉唔係到方仔處, 係到大眼處.
最明顯近排經紀當旺時, 阿姐欣近排頻頻出鏡伴老高在沙圈, 老高低潮時連影都無.

所以賭馬唔係靠靈感, 講出都被人笑死, 係靠I Believe Money (IBM聯想).

有云:
靈感是根據自己想到的一種創造性思維活動。 靈感通常於腦海裏只出現一瞬間。 通常於文化和藝術方面時特別需要有靈感。 一些職業通常於創作時特別需要靈感,否則不能設計出一種新的主意,如漫畫家,作家,填詞人等等。
[color=rgb(255,0,0)]
好似無提及係用於賭馬架!
[color=rgb(255,0,0)]

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-5-28 08:20 PM 發表 查看引用來源
和珅 : 喂十三、臨時有柯打吾w得、你点騎先?

大叔: 好簡單啫!起步我發下夢!好似我對眼咁、跟住後上不及包冇人話我、最多賴隻馬!
隻馬沖得幾勁,大叔好野

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆