上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.8k

Got兄,咁想問,6週做了 p24抗原抗體測試。
可以排除嗎?

大家好, 我想問o下關於MHS $2350 個plan:
1. 個plan係咪包埋驗非淋?
2. 驗個過程大約係點? 係咪抽血、留小便、同埋俾支o野我自己擦o下條J? 大約幾耐到?
3. 建議係高危後第28日就可以驗? 定後要28日之後先驗? 我11月3號環吹環屌, 12月1號就o岩o岩第28日, 所以咁問
Thanks~

引用:
原帖由 capsule... 於 2018-11-20 09:29 AM 發表 查看引用來源
Got兄,咁想問,6週做了 p24抗原抗體測試。
可以排除嗎?
對的,畢業師兄,唔好唔記得做梅毒測試

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-11-20 04:31 PM 發表 查看引用來源

3個月前 陰莖刺痛紅腫一撻撻去社記 驗完話冇感染,當時15天後去 覆診其實 陰莖 入面仲有一些紅色,不舒服,醫生話冇事咁我就信啦,過左一個月我覺得正常,最近幾個星期下體好似又開始發作....龜頭入面紅色一撻撻,冇一開始咁嚴重會刺痛,但係會好唔舒服,紅色一撻撻維持左三日左右就散左,但係直到宜家我感覺成個下體都有啲問題咁,好唔自然唔舒服,佢係陰啲陰啲咁,突然間又痕一下,真係好困擾中,版主我應該去邊度睇比較好?

引用:
原帖由 csi300 於 2018-11-20 08:21 AM 發表 查看引用來源

唔係話有套都唔係百分百安全,都有幾%中獎咩?
嗰幾個%,原因係由於出現錯誤使用安全套嘅情況,例如甩,穿.並不是說病毒有幾個%能夠穿透安全套.
至於hsv, hpv 呢啲,由於你喺過程中,安全套無法完全覆蓋你嘅生殖器,不如你根部和中段位置,剛接觸到對方嘅病毒源頭,有機會造成感染

引用:
原帖由 devil82 於 2018-11-14 07:56 PM 發表 查看引用來源
Got師兄,如果我接受無套口交,小姐含住既水or口水流到去我既屁眼位置,咁樣會有風險嗎
最多最多都係細菌感染,通常兩2,3日就會有痕嘅感覺, 如果冇嘅話其實都冇乜嘢,無需要特別擔心

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-11-20 04:35 PM 發表 查看引用來源

嗰幾個%,原因係由於出現錯誤使用安全套嘅情況,例如甩,穿.並不是說病毒有幾個%能夠穿透安全套.
至於hsv, hpv 呢啲,由於你喺過程中,安全套無法完全覆蓋你嘅生殖器,不如你根部和中段位置,剛接觸到對方嘅病毒源頭,有機會造成感染 ...
咁要點先可以避埋HSV HPV?
唔通唔可以出去玩?

引用:
原帖由 他的床她味道^ 於 2018-11-20 04:35 PM 發表 查看引用來源

3個月前 陰莖刺痛紅腫一撻撻去社記 驗完話冇感染,當時15天後去 覆診其實 陰莖 入面仲有一些紅色,不舒服,醫生話冇事咁我就信啦,過左一個月我覺得正常,最近幾個星期下體好似又開始發作....龜頭入面紅色一撻撻,冇一開始咁嚴重會刺痛,但係會好唔舒服,紅色一撻撻維持左三日左右就散左,但係直到宜家我感覺成個下體都有啲問題咁,好唔自然唔舒服,佢係陰啲陰啲咁,突然間又痕一下,真係好困擾中,版主我應該去 ...
既然醫生都睇過冇乜特別,可能系龜頭炎,正如你所講一出現隔幾日就會自己消失,呢個都係龜頭炎或者包皮炎嘅典型症狀.
其可以睇皮膚性性病科

引用:
原帖由 csi300 於 2018-11-20 04:37 PM 發表 查看引用來源

咁要點先可以避埋HSV HPV?
唔通唔可以出去玩?
hpv 太多種類,而家嘅論斷係,基本有性生活嘅人,一生裏面最少會感染其中一隻.
慶幸嘅係,而家有疫苗,可以預防感染某幾隻最重要的型號.疫苗本身對女士更加重要.

hsv 對方無症狀都可以感染畀你,但無症狀相對嚟講,個感染風險都比有症狀較低.

所以如果真係忍唔住出去玩,謹記一定要全程戴套,或者對方准去的話你可以檢查下對方生殖器,有冇乜嘢異常嘅粒粒.

當然最好就係,搵返一個穩定嘅伴侶,大家都定期做一啲性健康檢查.

同埋避免某啲姿勢,你記住如果你皮膚同對方個病毒源頭摩擦得越大力越長時間,感染個風險都會增加.
噉你自己諗諗係咩姿勢

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-11-20 04:31 PM 發表 查看引用來源

Thx Got兄。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆