上一頁下一頁
發新話題

劍氣山飄、 狼形虎嘯! 《6》新加入老劍馬經!

收藏  |  訂閱
1.9k  107.9k

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-5-28 05:58 PM 發表 查看引用來源
呢D典故相信無乜人可引證!

R10

壯士去兮不復回,千古同欽齊稱善 ㄧ 隋文帝時,大宛獻千里馬,其鬃曳地,號曰獅子驄。惟郎將裴人基能馭之,朝發西京,暮至東洛。隋亡後不知所在。

10獅子驄
填字遊戲有甚麼咁大本事, 貼不對題, 中到都解釋唔到為甚麼會中. 起碼本討論區大部份樓主都係論馬唔係論天文地理, 即時話別人都係癈, 白費心機, 只有老五馬經唔係癈, 連歷史故事都寫不出, 唔去學習, 市井之徒.

唔好以為兩條老人家好威, 今日最勁都係何呂李吳蘇其中徐與呂. 都唔知小妹百般滋味在心頭, 有甚麼值得回味.

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-5-28 06:31 PM 發表 查看引用來源

填字遊戲有甚麼咁大本事, 貼不對題, 中到都解釋唔到為甚麼會中. 起碼本討論區大部份樓主都係論馬唔係論天文地理, 即時話別人都係癈, 白費心機, 只有老五馬經唔係癈, 連歷史故事都寫不出, 唔去學習, 市井之徒.
你估亂撞亂碰!首先必定在未有賠率之前出、免賠率影響選擇!(有賠率再調整一下)再配合心中範圍馬去尋找箇中玄機!我見香島好多只系出馬名!中左先問点解!任你解都得啦!之前解吾係話包中!估吾中無問題!最吾中意事後打字飛!

最慘个埸叠字Q、我用翩翩拖漏、買完年年WP都開跑!

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-5-28 06:10 PM 發表 查看引用來源
老舉成績:

7 W
6 Q
3 PQ
2 T
1 四連

老舉精要:

R1

管眾仙有玉帝,操生死有閻王 ㄧ 眾仙坐蓮由玉帝安排、巨星殞落由閻王操控

打虎乃武松,華秀是色狼 ㄧ 武松打虎乃其樂、華秀收租包無窮

將兵推韓信,足智張子 ...
原來吾中个三場W都有2条PQ!

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-5-28 06:56 PM 發表 查看引用來源

原來吾中个三場都有2条PQ!
老劍有咁好成績, 梗係有人眼紅, 以為你係靠老祖給予靈感才會中, 應係無腦.

苦讀寒窗十數載, 一道乩文滅夢想,
然光不學了亡術, 休管別人瓦上霜.

潮水論ˋ田太孭飛多!

点解四宝同害瓜你有关?

劍斷浪又同友瑩格馬主一齊!

老程 : 布佬、我已打定条黄呔拉頭馬架!

和珅 : 喂十三、臨時有柯打吾w得、你点騎先?

大叔: 好簡單啫!起步我發下夢!好似我對眼咁、跟住後上不及包冇人話我、最多賴隻馬!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆