上一頁下一頁
發新話題

大摩馬房討論區第六章

收藏  |  訂閱
2.0k  433.4k

引用:
原帖由 sunmaru 於 2017-2-20 04:35 PM 發表 查看引用來源

而家短途人材凋零,反而一哩大摩手執重兵,呢隻唔訓練跑短的確浪費
看看星期日如何,若表現不理想(包括捱到贏馬),賽後可以遊說一下大摩安排攻主席獎

引用:
原帖由 peintre 於 2017-2-20 16:36 發表 查看引用來源

增程+頂磅, 其實5/3 有場110-90分1400, 唔明點解唔等多一星期
咁跑千六就唔等如要向千六發展。
3月5港澳盃110分1400,
3月19有場95+的1400,
4月23再有場110的1400。
飛龍101分反正只可能取其二,
而之前在1月時兩星期內連勝,
保養番先彈個千六閘再取後兩場千四則好正路。
況且如不打算過江跑澳港亦冇必要玩嘢跑港澳。

引用:
原帖由 一燈 於 2017-2-21 01:26 AM 發表 查看引用來源

咁跑千六就唔等如要向千六發展。
3月5港澳盃110分1400,
3月19有場95+的1400,
4月23再有場110的1400。
飛龍101分反正只可能取其二,
而之前在1月時兩星期內連勝,
保養番先彈個千六閘再取後兩場千四則好正 ...
港澳杯留俾飛來猛冧庒順便交代,飛來猛路程性能窄呢個分出路不多。
難得飛龍咁好馬,馬主又交代有餘,等呢匹仲有上升空間馬性能又廣闊嘅馬跑其他合理。

引用:
原帖由 octagonal25 於 2017-2-20 10:31 AM 發表 查看引用來源
打比ballot 係經典盃冠亞季優先,餘下11席根据評分但要satisfy 以下:曾在香港1600或以上二班草地賽跑入有奨金名次,或在香港在1400上名而外國在1600或以上上名。喜蓮彩星昨天在2000跑第五已確認評分。相反大運 ...
8角兄,經典一哩頭3都冇優先?

經典一哩冇

引用:
原帖由 洪瑋 於 2017-2-21 09:36 AM 發表 查看引用來源

港澳杯留俾飛來猛冧庒順便交代,飛來猛路程性能窄呢個分出路不多。
難得飛龍咁好馬,馬主又交代有餘,等呢匹仲有上升空間馬性能又廣闊嘅馬跑其他合理。

引用:
原帖由 洪瑋 於 2017-2-21 09:36 AM 發表 查看引用來源

洪兄,星期日隻 甜筒 仲追唔追 ?

今早試閘多紅利早段較慢尾隨,中段達少輕騎逐漸趕上,末段按住追入第4負頭馬不足兩馬位,第一課閘試得唔錯

5/3 港澳杯報名
香港隊
大魔頭:飛來猛 無敵飛龍 彩福
咸成:永旺年年
告仔:醒目名駒 加州議長 勝得威
光頭蘇:世澤之星
馬王輝:旌暉
白頭賀:宅大大 太陽喜喜
神仙:西方快車
大舊石:一片光明
方仔:川河寶駒

澳門隊