上一頁下一頁
發新話題

《再也不禁欲了》聊天吹水站😜

收藏  |  訂閱
4.9k  162.3k

引用:
原帖由 licklickson 於 2023-11-19 21:17 發表 查看引用來源
乜嘢老K啫,大K先啱!😉
怎么感觉好像在玩锄大D

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2023-11-20 07:34 發表 查看引用來源

質, 量與時間要拿捏準確, 一點都不簡單.
你想的太复杂了啦,纯粹只是想说uncle他是速男

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2023-11-20 07:36 發表 查看引用來源

兩位K都索, 就稱為索K吧.
这个不好听,令我想起一个手机品牌

引用:
原帖由 小Koey 於 2023-11-19 21:07 發表 查看引用來源
也对。。。我把我的钱和饭给了他,就是想要解决他目前面对的问题嘛,可是回头来却看到他依然在那边做同样的事情,haiz。。。也许真的像姐姐说的那样,他有他的难言之隐,但我觉得更大几率是寻找下一个有爱心的人吧,吉隆坡太多这 ...
唉~ 往好處想吧
好似我同你咁, 今個月出o左糧, 唔通下個月就唔駛返工?

同情心殺手全世界都有, 包括某d 慈善機構其實更不堪囉
你捐 $10, 一半去o左所謂行政費用, 唔一定明目張膽咁直接落自己荷包, 但一班所謂董事高層, 可以claim 既野多到你唔信
相比之下我將呢$10 俾o左露宿者, 至少真係可以解決人地接落o黎一餐o既溫飽囉

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2023-11-20 07:57 發表 查看引用來源

唉~ 往好處想吧
好似我同你咁, 今個月出o左糧, 唔通下個月就唔駛返工?

同情心殺手全世界都有, 包括某d 慈善機構其實更不堪囉
你捐 $10, 一半去o左所謂行政費用, 唔一定明目張膽咁直接落自己荷包, 但一班所謂董事 ...
也是咯,我们帮忙都是出自一片善心,能帮多少就帮多少吧~
说到慈善机构。。。我觉得反而gXverment (不可以写太明显,怕被抓)吃更多平民百姓的钱呢

引用:
原帖由 小Koey 於 2023-11-20 08:09 發表 查看引用來源
也是咯,我们帮忙都是出自一片善心,能帮多少就帮多少吧~
说到慈善机构。。。我觉得反而gXverment (不可以写太明显,怕被抓)吃更多平民百姓的钱呢
嗯嗯... 我地結婚買樓果陣皇上講過一番咁o既說話...
佢話交稅呢, 你賺到錢拎一部份出o黎上繳冇野好講
印花稅即係stamp duty 簡直莫名其妙, 比如你同三秒三滴uncle 兩個人都有工做有錢賺,
賺返o黎o既錢我已經收o左你地一筆叫做薪俸稅o既血汗錢
然後某日你想買o左uncle 部車, 你地兩個人之間一手交錢一手交車
但我見到你地交左稅之後仲有錢買野喎, 於是要你地申報交易駛左幾多錢
base on 你地之間交完稅之後o既私人交易銀碼, 再向你地鑿多一筆
on top 再向你地收路費牌費, 入油又抽你燃油稅

引用:
原帖由 小Koey 於 2023-11-20 07:48 發表 查看引用來源
你想的太复杂了啦,纯粹只是想说uncle他是速男
本人已經是伯伯, uncle 他未夠老.
順道放下物件, 好讓娘娘過目.

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2023-11-20 10:45 發表 查看引用來源

你真係好得閒

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2023-11-20 10:52 發表 查看引用來源

你真係好得閒
咁快就發現.......
都係撇 ~~~
  正 !!

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2023-11-20 10:45 發表 查看引用來源

你以為我冇幻想/ 構思過你呢個gadget 咩

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆