上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  446.1k

引用:
原帖由 loveisdark 於 2010-7-24 12:15 AM 發表 查看引用來源

我個情況同你差唔多,  差在我d線已經甩哂...
係, 中間果個腫真係到依家都未消哂 = =
D線我用指甲鉗剪左,有2條KICK住整唔走唔理佢了
而家都叫好番8成了,,都唔洗點打理,每日沖完涼用消毒藥水抹下,等埋消腫就變番正常。
而家個龜頭都仲係有少少sensitive,呢樣野睇黎要慢慢適應

引用:
原帖由 bfgf 於 2010-7-24 12:39 AM 發表 查看引用來源

恭喜~~~你既康復過程都幾快喎~~~
我成個月都仲有少少焦未甩……一.一"
多謝。我諗住快掛...我戒晒口,日日食粥飯菜豬肉生果,其他盡量少食,比起手術前我輕左1.5kg:smile_19:
個口真係好寡...不過想傷口快d好番冇計...

你d焦係邊個位?如果係血焦唔好攪佢好d,等佢好番自然會lug

引用:
原帖由 progg 於 2010-7-24 12:43 PM 發表 查看引用來源
各位c兄,,你地有冇食fincar 5mg果隻降低生理反應既藥?
我食左4日,真係冇咩點扯過旗咁制,只係有時有d想扯既feel,,先痛一下咁

同埋有冇載衛生巾?因為我龜頭口成日痴住條底褲,醫生建議我用
條野向下放先載得? 向上 ...
冇扯咪好lo,我頭一個星期d生理反攪到我冇覺好訓!成個星期都好辛苦。
我冇戴M巾,個人建議你剛做完手術頭一個星期JJ向上,好似E生教咁樣用紗布忱住佢,唔係既話龜頭可能有水腫,水是向下流的。

引用:
原帖由 marco386 於 2010-7-24 12:44 PM 發表 查看引用來源
我想問用激光割會唔會好D?
好唔好冇人知,因為割包皮只係割一次,冇人想番割:smile_19:
不過睇番割包皮D片,傳統同激光比較,激光簡單好多,但割幾多好似斷估咁...
$方面激光做好貴...

有冇師兄可以俾段青年/成人割包皮o既片我?:smile_41:
我想參考o下
有d心理準備:smile_13:

咁多位ching...其實我一路割完之後都無向上擺條jj
因為我咁擺可能好易扯....
所以都係正常咁擺(向下)

至於我而家十二日啦...但係傷口下面(即係痴住春袋果個位) 好多黃色野...
次次mok紗布果度都勁濕....但上面呢(即係一望就望到果度) 就無乜黃, 反而好紅. 爆線果個位仲有d 血乾...咁imply左d咩?

我唔見左FINCAR包藥...
係DR. CHAN 開既抗生理反應藥....
係連埋FUNGINOX食...

但而家如果我爭係食FUNGINOX會唔會有題GA?

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-24 11:20 PM 發表 查看引用來源
咁多位ching...其實我一路割完之後都無向上擺條jj
因為我咁擺可能好易扯....
所以都係正常咁擺(向下)

至於我而家十二日啦...但係傷口下面(即係痴住春袋果個位) 好多黃色野...
次次mok紗布果度都勁濕....但上面 ...
你就咁放條JJ...你個龜頭冇水腫?向上擺雖然易扯,但係可以避免同袋袋一齊而焗到出汗甚至細菌感染(雖然有紗布隔住)
mok紗布果度都勁濕....照常理係唔應該濕的...極其量都只係嚮紗布上面有D乾左既黃色分泌/血痴住傷口。
都係果句:乾爽最緊要。
你都係跟足E生指示咁做吧,否則只會手尾長。

基本上我成個傷口圓圈都係有黃色分泌的,龜頭底有血焦+大劈D既黃色分泌。

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-24 11:34 PM 發表 查看引用來源

我冇呢種藥,幫你唔到

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-24 11:34 PM 發表 查看引用來源

靜係食FINCAR好似會好d
之前我都係2隻連住一齊食 食左4日
今日覆診  佢話靜係開FINCAR比我

應該就冇問題,可能醫生覺得一隻效果冇咁顯著 ,所以先開兩隻

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆