上一頁下一頁
發新話題

《老劍馬經》@ 暑期藏寳馬

收藏  |  訂閱
3.3k  158.5k

引用:
原帖由 ryanqqyy 於 2017-7-1 05:54 PM 發表 查看引用來源
thx 矮兄, 好狗開跑仲係 4.3PLA, 跑完得番3.5
呢條Q佢哋係食硬, 財高有位成員有三隻馬養在經紀佬處, 退役有神奇小子, 好傢伙, 現役馬係舉世無雙, 唔係小屎可有贏出永利.

老劍馬經成縜:

2W
1Q
3PQ
1T

老劍精要:

R5

古人馮誠修告老

一船滿載,載載不空。「一帆風順、生意興隆」

欲行還知止,徘徊不已時;動搖莫強求,得止宜且止。「欲速則不達、不要只求利益」

寅午戌年多阻滯,亥子丑月漸亨嘉;更逢玉兔金雞會,枯木逢春自放花。「花開則富貴、富貴如大帝、大帝當富豪、富豪是寶貝」

1一帆風順
2快利
4帝豪寶貝

R7

若使堅持心不改,一生偃蹇理應當。「做事持之以恆、加上有鬼神庇護、駿馬都變寶馬」

8恆駿寶駒

R10

古人杏元和番

翻覆太大自然有禍,凶裏藏吉無妨也。「大師舞劍現光輝、空洞藏寶在山西」

久坐塵埃心已灰,無端富貴又來催。「名劍封塵深入土、拔地而起問它誰」

1大輝寳
3劍無名

我今日上載唔到圖片

今日買左5隻W
4个第2、1隻第3:032:

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-7-1 06:32 PM 發表 查看引用來源
今日買左5隻W
4个第2、1隻第3:032:
今日名家威到盡, 中8W.  首選只中3W
.

附件

cheung 701.JPG (249.13 KB)

cheung 701.JPG

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-7-1 07:21 PM 發表 查看引用來源

今日名家威到盡, 中8W.  首選只中3W
.
如我5隻w就相反:071:

輸左隻華麗可以即時哎唔舒服, 還是臨場收柯打要益亞寶.

老妖: 梁仔, 你以前重係咁既死樣, 八斗叫你早抖.

附件

其實係馬場內有幾位練馬師係值得信賴, 如老何同老徐........

正如大收成與都靈明珠一齊由經紀佬拉倉到老何處後, 各有二勝, 無多無少.

仆街: 方哥, 我哋同是天涯淪落人, 傷痛何必要搓波. 你想搓我條頸還是想搓波架!

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-7-1 09:44 PM 發表 查看引用來源
輸左隻華麗可以即時哎唔舒服, 還是臨場收柯打要益亞寶.

老妖: 梁仔, 你以前重係咁既死樣, 八斗叫你早抖.
我當時同Fd講一定換滑頭!果然!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆