上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 21

收藏  |  訂閱
2.6k  63.6k

引用:
原帖由 青島超爽 於 2010-8-6 03:38 PM 發表 查看引用來源

又關我樹, 我茅坐船喎~~:smile_o10:
有你撐場,電晒啦:smile_o12:

引用:
原帖由 Campenella 於 2010-8-6 03:39 PM 發表 查看引用來源
好好唱口咁喎,聽日搵你邊個寶呀^_^

應該係bb,你呢:smile_o15:

好仔細的分析呀,些些呢,我自從又自由了就只有寄情系哩d野上面,我都系玩上落波幅
引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-8-6 03:56 PM 發表 查看引用來源

依家逐步睇,我覺得呢輪有熱錢擁左入市,個市吾似咁短癮,你睇成交就知,你也可以睇下港交所的走勢,佢係大市升跌的指標,籃籌業績都吾錯,特別係匯控,長和,國泰等等,其實如果將所有藍籌的業績加埋再計算下, ...

引用:
原帖由 巨頭 於 2010-8-6 03:42 PM 發表 查看引用來源

我不嬲刀有撐你架:smile_o09:
多謝:smile_o06:

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-8-6 03:56 PM 發表

依家逐步睇,我覺得呢輪有熱錢擁左入市,個市吾似咁短癮,你睇成交就知,你也可以睇下港交所的走勢,佢係大市升跌的指標,籃籌業績都吾錯,特別係匯控,長和,國泰等等,其實如果將所有藍籌的業績加埋再計算下, ...
從大盤的技術形態上看,20800點一帶支撐非常強,短線絕對調整,但空間有限。
要留意330走勢
若有基金買上絕對基金有強烈執死雞買上啓事
留意一眾電子股.

冇呀,最近好似比較危,都冇地方去
引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-8-6 04:05 PM 發表 查看引用來源

應該係bb,你呢:smile_o15:

前日放左隻野,我都等緊佢調整,d大戶總逐d逐d挾高
引用:
原帖由 偽警167 於 2010-8-6 04:09 PM 發表 查看引用來源

從大盤的技術形態上看,20800點一帶支撐非常強,短線絕對調整,但空間有限。
要留意330走勢
留意一眾電子股.

引用:
原帖由 Campenella 於 2010-8-6 04:08 PM 發表 查看引用來源
好仔細的分析呀,些些呢,我自從又自由了就只有寄情系哩d野上面,我都系玩上落波幅

你可以分開長揸同短炒,長揸只建議買內銀股,短炒可以睇圖炒,盡量炒兩三隻波幅大的股票,炒上下波幅,注碼偏細,最好係揀有質素的,吾建議炒得太雜,正所謂吾熟吾食,記得預設止賺/止蝕位,嚴格執行,最好學埋圖表分析,睇陰陽燭圖形態分析如早晨之星,三個武士等等,RSI/MACD等技術指標,對你短炒有一定的幫助的...

引用:
原帖由 偽警167 於 2010-8-6 04:09 PM 發表 查看引用來源

要留意330走勢
留意一眾電子股.
多謝你的意見:smile_o12:
其實330也反映出歐洲的經濟走向,可以留意一下:smile_o10:

引用:
原帖由 Campenella 於 2010-8-6 04:10 PM 發表 查看引用來源
冇呀,最近好似比較危,都冇地方去

小心點囉,因為聽聞打成年,吾通真係成年都吾玩咩:smile_o16:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆