上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  444.9k

引用:
原帖由 ngok-.- 於 2009-8-22 02:20 PM 發表 查看引用來源
如果著住底褲同唔著底褲果時,扯旗果陣包皮都自動反開(姐係唔洗用手龜頭就會露出黎)咁洗唔洗割包皮
自動反得到的話,應該唔需要割

回覆 160# 的帖子

我做完手術第二日拆左紗布後就沖涼
做完手術後沖涼都得既,不過你要小心唔好整濕紗布囉,唔沖涼,都可以抹身既

引用:
原帖由 avenhui 於 2009-8-22 04:12 PM 發表 查看引用來源
我做完手術第二日拆左紗布後就沖涼
做完手術後沖涼都得既,不過你要小心唔好整濕紗布囉,唔沖涼,都可以抹身既
想問下~沖涼既意思係唔係濕水都唔怕定點
同埋我想問下係唔係jj可以沖?
我想問清楚一d
唔該晒先
麻煩晒

引用:
原帖由 win173 於 2009-7-28 09:04 PM 發表 查看引用來源
等我又係呢度分享自己經歷先~~

上星期五係Dr.W度割.... 埋單$3.8k

之前已經打電話, 姑娘話可以剃定毛...咁我就之前果晚係屋企搞掂先~~

去到,入房, 佢叫我除褲,勁尷尬, 佢問我點解突然間有呢個問題, ...哈 ...
其實好痕係正常 ,
因為皮膚要生長連接返 ,
呢個過程佢會有一種物質分泌(好似係)
令到他好痕 ,
但係其實佢係康復緊~

請問大家打麻醉針果個位會唔會痛? 手術後已經第三日, 我打針果個位如果按落去都會痛.
而且手術後醫生幫我包左一層箍得好實既蝦肉色既膠布, 如果細佬起頭果陣箍到細佬曲左, 係硬既情況下曲, 好恐怖  曲果個位剛剛好係打針個位, 我開始懷疑究竟係個針口痛定細佬折斷左:smile_42:
仲有4日覆診先拆得, 如果長期咁樣會唔會影響將來  

救命, 聽日又星期日, 我考慮緊去唔去急症室睇:smile_27:

包皮專科醫生?????????????anyway!! thx!!!

引用:
原帖由 侯琴 於 2009-8-22 04:17 PM 發表 查看引用來源

想問下~沖涼既意思係唔係濕水都唔怕定點
同埋我想問下係唔係jj可以沖?
我想問清楚一d
唔該晒先
麻煩晒
沖涼嘛,係花灑浴啦,醫生話唔可以浸浴,有防水膠可以唔怕傷口濕水,不過我沖涼時心理上都怕會入水所以就住就住。

引用:
原帖由 davidrx 於 2009-8-22 09:09 PM 發表 查看引用來源
請問大家打麻醉針果個位會唔會痛? 手術後已經第三日, 我打針果個位如果按落去都會痛.
而且手術後醫生幫我包左一層箍得好實既蝦肉色既膠布, 如果細佬起頭果陣箍到細佬曲左, 係硬既情況下曲, 好恐怖  曲果個位剛 ...
ching 你係咪響陳醫生度做激光?
打針個位我頭兩日都會感覺有同平時抽血一樣既小剌痛,冇乜大礙既…
膠布一定會包得緊,如果唔係你沖涼時會入水。塊膠過得幾日都應該會曲起,細佬曲起呢… 我冇留意呢個問題,不過開頭都擔心會唔會cool 得緊得濟會攪到龜頭冇血再壞死 :smile_27: 過多兩日後就冇乜野喇。照計唔會係細佬斷,斷左的話你應該痛到pk
如果緊得太緊或者唔舒服可以自己拆的,醫生有冇俾一包白色既溶膠液俾你? (我果包仲響我屋企),拆左之後自己包番紗布就得,做完手術後第二日護士應該會打電話同你check status 時再提你的。如果真係好擔心的話,咁就入急診室check check。

引用:
原帖由 sexnic9911 於 2009-8-22 09:48 PM 發表 查看引用來源
包皮專科醫生?????????????anyway!! thx!!!
應該冇呢個專科掛… 我見通常都係泌尿科或者外科會做割包皮手術的。

引用:
原帖由 avenhui 於 2009-8-22 10:18 PM 發表

ching 你係咪響陳醫生度做激光?
打針個位我頭兩日都會感覺有同平時抽血一樣既小剌痛,冇乜大礙既…
膠布一定會包得緊,如果唔係你沖涼時會入水。塊膠過得幾日都應該會曲起,細佬曲起呢… 我冇留意呢個問題,不過 ...
由於小弟家貧, 所以選擇了家計會的包皮環切手術, 合共$3300
多謝師兄解答, 咁我都放心D, 應該係針口痛, 其實我都怕箍得咁緊, 起頭仲會彎曲, 最終唔係壞死就痛一世:smile_42:
希望順利渡過啦:smile_40:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆