上一頁下一頁
發新話題

劍氣山飄、 狼形虎嘯! 《6》新加入老劍馬經!

收藏  |  訂閱
1.9k  107.9k

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-5-28 03:45 PM 發表 查看引用來源

自由旺梁松山雖然無馬去, 不過快樂實在係唔可以唔去, 因為好友益係方仔條靚, 亞徐同綠色勁駒馬主又係好老友. 常拼常勝即及時取勝同主. 好友益又點會唔去馬.
老舉一早有提!

R6

五窮又六絕,何日才復甦 ㄧ 七翻身

7好友益

威已遁60倍!

R7 1-2-3-4

最高分

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-5-28 03:53 PM 發表 查看引用來源
威已遁60倍!
我會拖呢隻

引用:
原帖由 劍山白 於 2017-5-28 15:47 發表 查看引用來源

老舉一早有提!

R6

五窮又六絕,何日才復甦 ㄧ 七翻身

7好友益
劍兄!

真心講句,可否將標題改為老五馬經:045:

話說有幾條洪門兄弟要渡東涌河, 被同門兄弟東涌大鱷率領一班精銳部隊追殺, 落荒而逃, 奈何前無去路, 後有追兵, 只有落草為蒄逼上梁山, (所以騰信個股日日升, 不無道理), 上山後即時響朶: 我哋身無長物, 只有老羊五件, 同埋識炒得一手好齋素. 即時有人咆哮說: 老五羊可劏, 我哋一介武夫, 要食肉才可動武, 素食好難可以扯旗架! 不過塞主即時回應: 齋素都有用, 齋鴨腎可補腎, 齋春卷可補春袋皮, 齋托(talk)可練. 誰知落難兄弟中有條大叔, 又不自量力, 見到殿中有位劍山亞伯辦份翻譯英文報搞得有聲夾有色, 唔係夾色傷寒, 屢見奇工, 即時眼紅, 走入舖中干預叫樓主所譯英文係來自五老羊, 這是錯其一, 多管閒事, 錯其二, 其身不正何以正人.
子曰:「其身正,不令而行;其身不正,雖令不從。」
係佢宿舍合從來無表明經文係來算五羊. 干預後即時表明經文係來算五羊. 不過那五羊已經被劏作涮羊火煱. 經小弟翻查文獻, 根本上梁山108條好漢上係無文呢條大叔份.

引用:
原帖由 鈞叔 於 2017-5-28 03:59 PM 發表 查看引用來源

劍兄!

真心講句,可否將標題改為老五馬經!:045:
你連八雞屎都拿不出來, 都係抄別人, 你憑甚麼人叫人改標題, 認真屌小陣都唔得.

引用:
原帖由 矮佬 於 2017-5-28 16:04 發表 查看引用來源

你連八雞屎都拿不出來, 都係抄別人, 你憑甚麼人叫人改標題, 認真屌小陣都唔得.
網上言論,實應專重!

老舉馬經不是劍山自己創作出來的嗎?

香島都系没有用到老x馬經名字!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆