上一頁下一頁
發新話題

[人妻系列] 親眼目睹媽媽的改變 - 正式完結 多謝各位師兄支持

收藏  |  訂閱
2.0k  2.0m

引用:
原帖由 BABE阿心 於 2012-5-2 03:26 AM 發表 查看引用來源多謝你!其實想寫,但黎緊既日子無以前咁自在。以往係鋪頭工作到晚上8-9點,就由MAY姐汁手尾,我就回家上網湊仔陪老婆。現在MAY姐唔Q理我,我真真正正變成老闆了,我晚晚收十一點鐘,返到家中都十二點, ...
may姐而家連你理都唔理呀,唉

引用:
原帖由 BABE阿心 於 2012-5-2 03:26 AM 發表 查看引用來源多謝你!其實想寫,但黎緊既日子無以前咁自在。以往係鋪頭工作到晚上8-9點,就由MAY姐汁手尾,我就回家上網湊仔陪老婆。現在MAY姐唔Q理我,我真真正正變成老闆了,我晚晚收十一點鐘,返到家中都十二點, ...
恕細佬多事。

先唔講寫唔寫文既問題。雖然唔知你幾點開工,但你地呢行,又成12點先收工,咁每日閒閒地都踩十幾個鐘。

舖頭忙,而又有能力的話,咪請個人幫你手囉,你都係人,要休息架。

再加上咩活動都無,好dry啫,咁就繼續寫多D好文啦,慢D咪慢D囉,你又有咁多Fans,唔好埋沒左你既才華。

哈哈,你個衰仔,掛住同亞怡......連May姐都唔記得。

等你既結局同亞怡外傳呀!

BABE,看看親愛的劉金發更新得多麼定時?

引用:
原帖由 我愛劉金發 於 2012-5-2 06:19 PM 發表 查看引用來源
你咁講又唔岩喎...佢地處境唔同
可能劉金發唔駛返工,又可能人地大把錢,咪多時間更新囉
樓主其實都冇義務定時更新俾我地睇
所以最好似我咁....隨緣啦

樓主更新係無定時既, 同埋佢無錢賺,
雖然佢話幾時更新幾時更新, 但可能心兄有突發野做, 放唔到出黎呢
點解D人係咁催佢做咩??

引用:
原帖由 silksocksboy 於 2012-5-2 06:09 PM 發表 查看引用來源
恕細佬多事。

先唔講寫唔寫文既問題。雖然唔知你幾點開工,但你地呢行,又成12點先收工,咁每日閒閒地都踩十幾個鐘。

舖頭忙,而又有能力的話,咪請個人幫你手囉,你都係人,要休息架。

再加上咩活動都無,好dry& ...
我開九點鐘 ,如果誇張黎講,工作每天15小時有多。
仲有,我係老闆黎的,係無得休息,我既伙記都每星期休一天!
我只有新年初一二三,或者八號波,先有會休,餐飲業係咁。
休一日息,無左起碼最少兩萬蚊生意!所以我想休都唔敢休。

引用:
原帖由 我愛劉金發 於 2012-5-2 06:19 PM 發表 查看引用來源

:') 我都係想佢咁,我都係佢FANS黎的。:smile_35:

佢每次更新,我都會睇。
但係睇文,唔同打文,睇文係老婆隔離睇,都無事。
打文,俾老婆發現,就慘
就算返到屋企,我都要等佢訓著左,我可以打。
人寫野,我寫野,偏偏我寫既野係唔見得光。

引用:
原帖由 Double_Lover 於 2012-5-2 08:37 PM 發表 查看引用來源

你咁講又唔岩喎...佢地處境唔同
可能劉金發唔駛返工,又可能人地大把錢,咪多時間更新囉
樓主其實都冇義務定時更新俾我地睇
所以最好似我咁....隨緣啦
得閒就係MSN吹番兩嘴先。

引用:
原帖由 Noodle1002 於 2012-5-2 10:46 PM 發表 查看引用來源
樓主更新係無定時既, 同埋佢無錢賺,
雖然佢話幾時更新幾時更新, 但可能心兄有突發野做, 放唔到出黎呢
點解D人係咁催佢做咩??

老實講,我的確係做錯的。
首先,更新唔定時,時間一長乜野感覺都無哂,讀者只會不斷減少。

所以黎緊如果再寫,我要寫多D,之後再分每星期放上黎,咁會比較好。

就好似發哥一樣,發哥每篇大作完成後,都休息一段時間,相信休息期間係不斷寫文。

所以我都要學發哥咁,咁樣先唔會令大家失望。

請問今天有update嗎:smile_41:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆