上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  446.0k

咁多位..

我咪爆左線(某一PART) 同發炎既....
個傷口而家就紅哂...仲腫腫地, 有時有少少痛同痕痕地
但圍住個傷口呢...紅腫果度有條黃色邊SEPARATE左佢地....
見到好似D線既物體...其實果D係線定係分秘物定發炎? 我唔知咩黎...覺得好驚..

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-21 10:37 PM 發表 查看引用來源
咁多位..

我咪爆左線(某一PART) 同發炎既....
個傷口而家就紅哂...仲腫腫地, 有時有少少痛同痕痕地
但圍住個傷口呢...紅腫果度有條黃色邊SEPARATE左佢地....
見到好似D線既物體...其實果D係線定係分秘物定發炎 ...
紅哂-->好紅就發炎,會痛的
腫腫地-->正常,因為有排都未完全消腫少少痛-->又熱又痛(掂一掂)-->發炎
痕痕地-->多細菌/埋緊口-->唔知你邊樣
黃色-->分泌物(唔痛)/膿(痛)

係康復緊定係惡化緊我都唔係好識睇,要睇條JJ先知,文字分辨唔到,不過惡化緊你應該會痛!

發緊炎建議你都係少D沖涼,傷口又濕下又乾下,一定會減慢埋口速度。當然個人衛生都好重要。有D人包住JJ沖,唔俾JJ掂到水,但我做唔到。我手術後頭一個星期冇沖涼,每日抹身同用生理鹽水抹JJ及周圍位置。要點做視乎你自己。

黃色分泌分我而家咁D位仲有一大劈,個D係幫傷口埋口,想康復速度快D只好食野食得清淡D。

我而家咩痛都冇,就算訓覺扯旗都唔痛。龜頭只有少少SENITIVE(與底褲磨擦時),不再是粉紅色,而係白肉色,可能多左層表皮所以不再SENSITIVE。包皮割完之後條JJ只係視覺上長左,實際同未割一樣長:smile_19:

引用:
原帖由 sotrouble 於 2010-7-22 12:05 AM 發表 查看引用來源

紅哂-->好紅就發炎,會痛的
腫腫地-->正常,因為有排都未完全消腫少少痛-->又熱又痛(掂一掂)-->發炎
痕痕地-->多細菌/埋緊口-->唔知你邊樣
黃色-->分泌物(唔痛)/膿(痛)

係康復緊定係惡化緊我都唔係好識睇,要睇條JJ先知,文字分辨唔到,不過惡化緊你應該會痛!

發緊炎建議你都係少D沖涼,傷口又濕下又乾下,一定會減慢埋口速度。當然個人衛生都好重要。有D人包住JJ沖,唔俾JJ掂到水,但我做唔到。我手術後頭一個星期冇沖涼,每日抹身同用生理鹽水抹JJ及周圍位置。要點做視乎你自己。

黃色分泌分我而家咁D位仲有一大劈,個D係幫傷口埋口,想康復速度快D只好食野食得清淡D。

我而家咩痛都冇,就算訓覺扯旗都唔痛。龜頭只有少少SENITIVE(與底褲磨擦時),不再是粉紅色,而係白肉色,可能多左層表皮所以不再SENSITIVE。包皮割完之後條JJ只係視覺上長左,實際同未割一樣長
之前無紅...而家話到明發炎所以紅...
唔熱...掂佢有少少痛....但完全接受到..
痕->我諗我唔會多細菌掛..我哩排換得密左好多...
黃色果D 係成條邊咁....醫生話我少左分泌物SO叫我唔洗用油布...但真係好多黃色野WOR....唔算太痛....

而家龜頭都係超SENSITIVE...同埋都痕痕地...

引用:
原帖由 BBCHAN102966 於 2010-7-21 05:25 PM 發表 查看引用來源
唔該~ 我想問下呢
我咁既情況洗唔洗割 我14
我未扯個陣係可以完全反到既
扯到最行個陣(15cm) 反到個溝到就好痛(係要自己反)
我想問下 咁樣洗唔洗割
如果係要割既話 我見呢到好多brothers都係係dr wong到割
我想 ...
反到就反多D,反到鬆又唔痛咪唔洗割。
割完後起碼要一個月先做到運動...

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-22 12:11 AM 發表 查看引用來源

之前無紅...而家話到明發炎所以紅...
唔熱...掂佢有少少痛....但完全接受到..
痕->我諗我唔會多細菌掛..我哩排換得密左好多...
黃色果D 係成條邊咁....醫生話我少左分泌物SO叫我唔洗用油布...但真係好多黃色野 ...
咁我覺得你冇咩問題,黃色分泌我都有2大劈,會整烏糟底褲。D分泌初初係勁多,滲到成塊紗布都係,之後你傷口慢慢好會慢慢少,你可以用佢為指標留意你康復情況。

引用:
原帖由 sotrouble 於 2010-7-22 12:18 AM 發表 查看引用來源

咁我覺得你冇咩問題,黃色分泌我都有2大劈,會整烏糟底褲。D分泌初初係勁多,滲到成塊紗布都係,之後你傷口慢慢好會慢慢少,你可以用佢為指標留意你康復情況。
希望係分泌黎...我驚係線咋, 因為我分唔到= =
而家條底褲都有時會濕濕地黃黃地...應該係分泌搞濕左...

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-22 12:25 AM 發表 查看引用來源

希望係分泌黎...我驚係線咋, 因為我分唔到= =
而家條底褲都有時會濕濕地黃黃地...應該係分泌搞濕左...
線應該會係好明顯一條線(因為我自己見佢好返,但D線未甩,自己扯過幾條出來…),
你見唔到,應該唔係線

引用:
原帖由 bfgf 於 2010-7-22 12:46 AM 發表 查看引用來源

線應該會係好明顯一條線(因為我自己見佢好返,但D線未甩,自己扯過幾條出來…),
你見唔到,應該唔係線
其實我爆線果個位我都見唔到線LOR= = 我見到好似一點點/一格格咁係姑娘SHOW比我睇....
果堆黃色野真係連成一線....圍住個傷口咁, 但好似圍住傷口中間咁..可能因為我發炎腫左?

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-22 01:16 AM 發表 查看引用來源

其實我爆線果個位我都見唔到線LOR= = 我見到好似一點點/一格格咁係姑娘SHOW比我睇....
果堆黃色野真係連成一線....圍住個傷口咁, 但好似圍住傷口中間咁..可能因為我發炎腫左?
其實你都唔洗咁嫁意睇唔睇倒D線啦,最緊要都係要好好護理個傷口,
發炎會紅腫都好正常組,你比醫生睇過都放心好多啦

引用:
原帖由 BBCHAN102966 於 2010-7-21 05:25 PM 發表 查看引用來源
唔該~ 我想問下呢
我咁既情況洗唔洗割 我14
我未扯個陣係可以完全反到既
扯到最行個陣(15cm) 反到個溝到就好痛(係要自己反)
我想問下 咁樣洗唔洗割
如果係要割既話 我見呢到好多brothers都係係dr wong到割
我想 ...
你試吓多D反啦,如果遲D可能鬆D咪唔洗割囉
我就係陳醫生到做的,用激光 $7000, 如果你想游水就最好一個月倒先啦,
等D傷口完全好番哂先,費事細菌感染啦!!!!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆