上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  446.0k

我而家19歲
我差唔多半年之前有卜期政府醫院  今個禮拜3做手術
但係係日子愈來愈近的情況下我心理上又極之唔想做......
同埋我而家未扯果陣可以輕易反晒包皮而且唔痛 但係扯左果陣就淨係可以拉到少少
睇返之前d post話我呢d情況只要日日反反就可以鬆返
係1線希望之下我想請教下各位.我做唔做手術好??

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-18 05:07 PM 發表 查看引用來源

佢話由D水流落去整濕佢WOR....
咁我唔敢啦而家....包住佢先沖涼...
另外...我有時可能痾尿痾得唔清,, 跟住之後又標D尿出黎...我努力唔比佢發生架啦...但
都係發生左...我都即刻抹番乾佢...希望唔好惡化個傷口 ...
ching, 你真係要小心D小便呀,抺乾都唔夠ga,如果紗布都有小便就要換咗佢呀!!!!!!!:smile_27:
油布係防止個傷口黏住D紗布,唔係防水ga..............

引用:
原帖由 lkyeo 於 2010-7-19 02:44 AM 發表 查看引用來源
我而家19歲
同埋我而家未扯果陣可以輕易反晒包皮而且唔痛 但係扯左果陣就淨係可以拉到少少
睇返之前d  ...
其實你個情況我就覺得可能真係未必須要割喎,你呢段日子有無自己試吓多D反佢出嚟呀!!!!!
同埋你會唔會好易發炎先,如果你有經常發炎就緊係要做啦
記住最緊要保持清潔喎:smile_15:

引用:
原帖由 lkyeo 於 2010-7-19 02:44 AM 發表 查看引用來源
我而家19歲
睇返之前d  ...
聽落似唔駛.... 但事前冇去醫生度檢查先架咩?

咁多位..我咪話之前爆左線GE..我都唔知點解爆左....
但今日塊紗布D線KICK住我傷口既線..點算呀...我諗住搵醫生..

回覆 1633# 的帖子

發炎就未試過
我都係前幾日先開始試下反--

回覆 1634# 的帖子

檢查過..醫生都係果句割左好d

救命呀..我唔夠膽格硬扯佢出黎....
聽日搵醫生叫佢幫我搞掂佢...塊紗布痴起到都唔係辦法...
我都用左由布架啦...都移左位搞到痴主左....唉...點解我咁多問題架..仲要番工..

引用:
原帖由 lkyeo 於 2010-7-19 11:37 PM 發表 查看引用來源
檢查過..醫生都係果句割左好d
好老實講, 你的情況唔割都得...何必要捱一刀呢
況且你睇番上5頁真係好多手尾要跟

個人建議: 除非你包莖(完全反唔到, 見唔到龜頭)或者經常發炎/痕癢的話就真係唔好貪得意走去割

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-20 12:25 AM 發表 查看引用來源
救命呀..我唔夠膽格硬扯佢出黎....
聽日搵醫生叫佢幫我搞掂佢...塊紗布痴起到都唔係辦法...
我都用左由布架啦...都移左位搞到痴主左....唉...點解我咁多問題架..仲要番工..
我之前都試過呢……所以點解我之後轉用化妝綿instead of 紗布……
我當時係用較剪剪爛塊紗布,之後再好小心咁慢慢清理返……

希望你快D冇事啦~~

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆